Gündeme geldiğinden beri milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen tek tip askerlik düzenlemesiyle alakalı detaylar netlik kazanmaya başladı. Daha önce gündeme taşınan konu başlıkları arasında her yıl 800 bin kişinin askerlik çağına geldiğini ve bunların ancak 300 bin kişilik kısmını askeriyelere alınabildiğini ifade ettiğimiz haberlerimizde, tek tip askerliğe geçişin yapılacağını da vurgulamıştık. Konuya ilişkin Hulusi Akar tarafından yapılan bir açıklamada, bedelli askerlik, kısa dönem askerlik gibi kavramlarınortadan kaldırılacağına yönelik ifadeler kullanılmıştı. Buradaki karmaşanın ortadan kaybolması için de sistematik bir sürecin çalıştırılarak, askerlikle alakalı çalışmaların tamamlanıp 2-3 ay sonra kamuoyuna duyurulacağı bilgisi verilmişti.

Tek tip askerlik netlik kazanıyor

Yapılan açıklamalar dahilinde tek tip askerlik merak konusu haline gelmişti. Sosyal medyada büyük ilgi gören ve profesyonel orduya geçişin yapılacağı sinyallerini veren düzenlemeyle alakalı olarak birçok soru yöneltildi. Sosyal medya platformlarında detayları merak edilen tek tip askerlik düzenlemesi şuan için aşağıda aktarılan muhtemel sistemle oluşturulacak:

Askerlik 9 aya düşürülecek

Askerlik süresinin 9 aya kısaltılması ve kişilerin 3 ayını zorunlu olarak yapması beklenecek. Bu 3 ay zorunlu askerlikten geri kalan 6 ayı, vatandaşlar isterlerse bedelli yapacaklar. Askerlik yapılmayan her ay için bir asgari ücret devlete ödeme yapılacak. Eğer vatandaşlar uzun süreli askerlik yapmak isterlerse 9 ay boyunca görevde kalacaklar ve kaldıkları 6 ay için devletten asgari ücret ödemesi alacaklar...

Editör: TE Bilisim