Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Polis Akademisi Başkanlığı ve Askeri Komutanlıklar bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere subay alımı ve polis alımı yapıyorlar. Başvuruların geçtiğimiz haftalarda başlaması ile birlikte hala başvurular devam ediyor. Bu yönde İşin Olsa ekibi olarak sizlerle ilgili ilanların detayları hakkında bilgilendirme yapacağız. Ayrıca adaylardan KPSS şartı ve diğer genel niteliklerde aranacak.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Adayların hem subay hemde polis alımı ilanlarına başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, herhangi bir terör örgütü yesiliği bulunmamak, Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

Özel nitelikler ve kadro dağılımları için aşağıdaki veriğimiz alt başlıkları inceleyebilirsiniz.

POLİS ALIMI:

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 24. Dönem POMEM kapsamında bünyesine kadın polis alımı yapacağını belirtmişti. Bu yönde toplamda 3000 kişilik kadro ile 500 Ön Lisans meuznu ve 2500 Lisans mezunu aday alınacak. Adaylar görecekleri eğitim sonucunda ve sınavlardan başarılı olmaları durumunda Polis Memuru olarak atamaları yapılacaktır. 

Adaylardan özel olarak ise, 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSS P93 Puan türünden en az 70 puan almış olmak, Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Beden Kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olmak, En az 162 cm boyunda olmak şartları aranacaktır.

Adaylar aşvurularına 08 Nisan 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 22 Nisan 2019 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden https://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabilecekler. Bunun dışında yapılacak hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

SUBAY ALIMLARI:

Jandarma genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerindeki eksikliği karşılamak için farklı branşlarda subay alımı yapackalarını duyurdular. Bu bağlamda toplamda 542 subay alımı yapılacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı : Erkek veya bayan olmak sureti ile toplamda 97 subay alımı gerçekleştirecek. Bu yönde, 35 Sahil Güvenlik (Güverte), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (İnşaat), 10 Sahil Güvenlik İkmal, 5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Uçak Bakım/Pilotaj), 5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Elektronik), 5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Bilgisayar) , 25 Sahil Güvenlik (Makine), 2 Sahil Güvenlik Mühendis (Elektronik), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (Gemi İnşaat), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (Makine) ve 3 Sahil Güvenlik (Pilot) olmak üzere toplamda 97 kişi alınacak.

Jandarma Genel Komutanlığı : Yapmış olduğu duyurusunda toplamda 445 subay temini yapacağını ilan etti. Bu bağlamda Erkek veya kadın adaylar için de kontenjan bulunmakta, Buna göre, 274 Jandarma, 3 Mühendis (İnşaat), 8 İstihkam, 11 Muhabere, 10 Tabip (Muvazzaf), 2 Diş Tabibi (Muvazzaf), 30 personel, 9 İkmal, 9 Maliye, 5 Öğretmen (Beden Eğitimi), 3 Bakım ve 60 Pilot (Muvazzaf) branşlarında alım yapılacak.

Adaylardan özel olarak, 2018 Yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 65 puan almış olmak veya ALES ten en az 60 puan almış olmak, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlığı tarafından belirtilen sağlık yönetmeliğindeki şartları taşımak,n az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş veya bunlara denkliği bulunan ve YÖK onaylı yurtsışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak gibi özel nitelikler aranacak.

Adaylar Askeri ilanlar kapsamında Subay alımı başvurularına 09 Nisan 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 29 Nisan 2019 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Ön Başvurular sadece  https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır.  İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.