Bir çok kamu kurumu veya bir çok kamu kuruluşu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için yeni yayımladıkları ilanlar ile bünyelerine binlerce memur personel adayı almaktadırar. Adaylar Ağustos ayında hayali kurdukları pozisyona yerleşebilecek. Recep Tayyip Erdoğan'nın da son olarak yaptığı açıklamalr ile Bakanlıkların 10 günlük eylem planları açıklandı ve bir çok kurum bünyesine alım yapacak. Bu alımlar tam olarak ne zaman yayımlanacağı bilimesede,  Emniyet genel müdürlüğü en çok personelin alınacağı birim olacak. 3 bin polis amiri, 22.500 polis memuru, 7 bin bekçi, Jandarma Genel Komutanlığı’na 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ise 44 subay, 98 astsubay ve 300 uzman erbaş alınacak.

Başkan Erdoğan 100 eylem planı kapsamında açıklamalarda bulundu. Erdoğan 47 bin personel müjdesini verdi. 3 birime 47 bin personel alımı yapılacak.

Şu anda bazı kamu kurumları kurum dışı memur personel alım ilanları yayımladılar ve kamuya binlerce kişilik boş kadro oluşturuldu. Bazı ilanların başvuruları başladı bile. Ancak bazı ilanların başvuruları izleyen günlerde başlayacak ve adaylar başvuru yapabilmeleri için İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bilgileri incelyebilir ve yayımlanan ilanlara ulaşabilirler.

KİMLER AĞUSTOS AYI İLANLARINA BAŞVURU YAPABİLECEK?

Başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Başvuru şartlarını taşıyan, Erkek, Bayan, Engelli, Eski hükümlü, Terörle Mücadelede yaralanan adaylar başvuru yapabilecekler. Ayrıca adaylardan genel ve özel nitelikler aranıyor.

1.Genel Nitelikler:

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğ übulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranır.

2. Özel Şartlar:

Adayların yukarıdaki genel niteliklerle birlikte belirtilen bazı özel nitelikleride taşımaları gerekmektedir. Bunlar, Yaş Şartı, Eğitim Şartı, KPSS Şartı, YDS şartılarından oluşmaktadır.

2.1. Yaş Şartı:

Belirtilen ilanlara göre adayların memur olmak yolunda ilerleyebimeleri için 35 yaşındna büyük olmamaları gerekmektedir. Ancak Zabıta memuru alımlarında en fazla 30 ve askeri personel alımlarından en fazla 27 yaşında olunması gerekmektedir.

2.2. Eğitim Şartı:

Alım yapılacak pozisyon için adayların belirtilen eğitim seviyesinde olmaları gerekmektedir. Buna göre En az lise mezunu olmak şartı ile, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmanız gereklidir. Bunun dışında kurum tarafında ve pozisyonuna göre belirtilen bölümden mezun olmanız zorunludur.

2.3. KPSS Şartı:

Tüm memur olma yolunda ileteleyn adayların mutlaka geçerlilik süresi dolmamış olan KPSS puanına sahip olmaları gereklidir. Buna göre Lise mezunu olan adaylardan KPSSp94, Ön Lisans mezunu olan adayların KPSSP93 ve Lisans mezunu olan adayların KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. ANcak bazı kamu kurumları alımlarında KPSS şartı aramamaktadır.

BAŞVURULAR:

ilgili Ağustos 2018 Memur alımları ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını mutlaka başvuru süresi içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, şahsen, Posta, E-Posta veya elektronik ortamda yapılmaktadır.

Başvuru işlemi sonrasında adaylara sınav yapılmaktadır.Sınav sonucuna göre, Personel alımı, memur alımı yapılıyor. Ancak bazı kurumlar sınavsız işçi alımı yapmaktadır. Bu detaylara ilanın tam metni üzerinden ulaşabilirsiniz.

AĞUSTOS AYI MEMUR PERSONEL ALIMLARI:

Söz konusu ilanlar Devlet Personel Başkanlığı, Bakanlıkları kendi resmi internet sayfalarında, Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) tarafından yayımlanmaktadır. Bu tür yayımlanan ilanlara aşağıda sizlerle paylaşacağımız başlantı sayesinde ulaşabilecek ve ilgili ilanlara başvuru yapabileceksiniz. Ayrıca açılacak sayfadan bir tabloya ulaşacak ve tabloda son başvuru tarihine, KPSS olup olmadığına, Şlanın detaylarına ve alım yapacak kamu kurumlarına ulaşacaksınız.

2018 Ağustos ayı memur personel alımlarına ulaşmak için BURAYA TIKLAYINIZ.

AĞUSTOS AYI İLANLARINI TAKİP ETME:

İşin Olsa olarak mobil uygulaması hazırladık ve yakın zaman içerisinde yayına almıştık. Sizlerde bu uygulamasını telefonunuza indirerek anlık olarak yayımlanan memur personel alım haberlerdinden haberdar olabilirsiniz. Mobil uygulamamız İOS ve Andorid cihazlar için geçerlidir.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER  - İZMİR

Editör: TE Bilisim