Adalet Bakanlığı her sene bünyesinde yüzlerce personel almakta ve alımlarını Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapmaktadır. Hukukun gelişimi ile Adalet Bakanlığına verilen önem arttığı gibi alınan personel sayıları da buna bağlı olarak artış gösterdi.

Adli Tıp Kurumu bilindiği üzere özellikle ceset inceleme ve otopsi raporu için çalışmalar yürüten bir kurumdur. Bünyesinde bulunan sağlık personeli sayısı her geçen sene artış göstermekte ve Lise mezunları da dahil olmak üzere bu kuruma alınmaktadır.

Adalet Bakanlığına bağlı Adli Tıp Kurumundan yapılan açıklama da bünyelerinde istihdam etmek üzere Sağlık Personellerinin alınacağı duyuruldu. Alınacak olan personellerin KPSS puanlarına bakılmayacak olup lise mezunları içinde kadrolar verilecek. 

Alım Yapılacak Kadrolar

Adalet Bakanlığına bağlı Adli Tıp Kurumu Başkanlığından yapılan açıklama ile 50 personelin nereye alınacağı duyuruldu.
17 sağlık teknikeri 
9 sağlık teknisyeni
2 sağlık teknisyen yardımcısı
22 otopsi teknisyen yardımcısı 

Yukarı da adı geçen tüm pozisyonlara verilen kadro sayıları kadar alımlar yapılacak. Teknisyenlik bölümleri için adayların mutlaka üniversite mezunu olmaları gerekmektedir fakat tekniker bölümleri için lise mezunu olan adaylar da başvuru yapabilmekte ve kadroya alınabilmekteler. Alımlar KPSS94 ve KPSS93 puanları ile yapılmakta olup daha küçük yaşta ki personellerin alınması şuan için pek mümkün gözükmemektedir.
Editör: TE Bilisim