Adalet Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Adli Tıp Kurumu Başkanlığı aralıklarla açık pozisyonları için kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz günlerde Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından memur alımı ilanı yayımlandı.

Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 72 memur alımı yapıyor. Peki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 72 memur alımı hangi pozisyonlar için yapılıyor, adayların sahip olması gerektiği nitelikler nedir? İşin Olsa ekibi olarak Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 72 memur alımı hakkında tüm detayları sizlere paylaşıyoruz.

ALINACAK POZİSYONLAR NEDİR?

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre kurumun kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 72 memur alımı yapacağı müjdelendi. Peki alınacak pozisyonlar nedir? 42 Mühendis, 10 Tekniker ve 20 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) olmak üzere toplam 72 memur alımı gerçekleştirecektir. Peki detaylar ile başvurular nasıl yapılacak?

DETAYLAR NEDİR? BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı yukarıda verilen pozisyonlar için toplam 72 memur alımı yapacak. Peki detaylar nedir? Buna göre adayların en az önlisans mezunu olması gerekmekte olup a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Son başvuru günü olan 23 Şubat 2018 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1981 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.), Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak kadro için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak şartlarına sahip olması gerekmektedir. Başvurular 12 Şubat 2018 ile 23 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

RESMİ İLANI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim