İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel müdürlüğüne bağlı olan Polis akademisi başkanlığı geçtiğimiz günlerde 8 bin bekçi alım ilanının önümüzdeki günlerde duyurulacağı hakkında bilgi duyurmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da yapılan açıklamalara göre 8 bin bekçi alım ilanı 06 mart 2019 tarihinde yayımlanması bekleniyordu ve adaylar o günden beri gözlerini Polis Akademisi başkanlığı tarafından gelecek duyuruya diktiler.

HENÜZ İLAN YAYIMLANMADI:

Bekçi adayları büyük heyecan ile ekliyorlar. 81 İlimiz için toplamda 8 bin kişilik kadro ile bekçi alımı yapılacağı belirtilmişti. Bu yönde Bakan tarafından resmi açıklama ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından resmi duyuru yapıldı ancak henüz ilanın başvuru kılavuzu ve detayları yayımlanmadı.

ADAYLAR TEPKİLİ:

Bekçi olma yolun ilerleyen adaylar bu duruma tepki gösteriyor ve şartlar esnetilmesini istiyorlar. Bekçi alım ilanın yayımlanmasını bekleyen binlerce aday bizlere taleplerini belirtti ve yorumlarını yaptı.

Bunun gibi binlerce yorum yapılıyor ve adaylar artık bekçi alım ilanın yayımlanmasını bekliyor.

ŞARTLAR ESNETİLSİN TALEPLERİ:

8 Bin bekçi alımı için adaylar bazı şartların esnetilmesi yönünde talepte bulunuyorlar. Yaş şartında, Askerlik şartında, Eğitim şartında çeşitli talepler geliyor ve adaylar 8 bin bekçi alımı için şartların esnetilmesini istiyorlar. Bu yönde aşağıdaki haberlerimiz inceleyebilirsiniz.

2019 Bekçi Alım İlanı Yayımlanmadı, Yaş Şartı 35 Yapılsın Talebi

81 İL KONTENJAN DAĞILIMI BELLİ OLDU!

Ülkemizde bulunan 81 ilimiz içinde alım yapılacak olup, en çok alımlar, Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Sakarya, Bursa, Şanlıurfa Gaziantep ve Kocaeli gibi illerimiz için en çok bekçi alımı yapılacak. 81 İl için bekçi alımı kontenjan dağılımı incelemek için Buraya Tıklayınız.

KILAVUZ SEÇİMDEN ÖNCE Mİ YOKSA SEÇİMDEN SONRA MI GELİR?

Adaylar bir haftadan beri ilanın yayımlanmaması ile birlikte kafalarda bazı soru işaretleri oldu. Herkesin bildiği gibi ülkemzizde 31 Mart Yerel seçim yapılacak. Oluşan seçim çalışmaları bekçi alım ilanının yayımlanmasına engel değil gibi görünüyor. İşin Olsa ekibi olarak bekçi alım ilanının ne zaman yayımlanacağı hakkında bir fikir yürütecek olursak; bizce bekçi alım ilanı Seçim öncesi yani önümüzdeki günlerde yayımlanacak ve bizde bu müjdeli haberi sizlerle paylaşacağız.

BEKÇİ ALIM İLANI YAYIMLANDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Ayrıca bekçilik ile diğer bilgilere ulaşmak için ilişkilendirdiğimiz haberleri inceleyebilirsiniz. Eğer sizinde bekçi alımı için esnetilmesini istediğiniz bazı şartlar var ise bizlerle bunları paylaşabilirsiniz. Bizde talebiniz doğrultusunda haberini yapacağımızdan emin olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim