Binlerce kişi tarafından merakla beklenen Adalet Bakanlığı 15 bin memur personel alımı hakkında bilinmesi gereken detayları, şoför, zabıt katibi, ikm ve mübaşir alımı kadroları hakkında önemli noktaları ve süreçleri aktarmaya çalışacağız. Bilindiği üzere Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yapılan açıklamada, idari ve adli yargı hakimlerinin alınma sürecine ek olarak personel alımlarının yapılacağı müjdesi de verilmişti.

Abdülhamit Gül duyurmuştu

Katıldığı televizyon programında idari yargı personellerinin alımından sonra memur personel kadrolarına alım yapılacağı müjdesini de aktaran Bakan Gül, net sayıyı aktarmamıştı. Yürütülecek olan muhtemel alım sürecinin içerisine girdiğimiz için isinolsa.com olarak sizlere tahmini kadro sayısını aktarmayı düşündük. Geçen yıllarda yapılan alımlarda, bakanlık bünyesine zabıt katibi, şoför, ikm, mübaşir kadroları üzerinden ilanlar yayımlanmıştı. Bu alımlarda muhtemel kadroların da aynı şekilde olacağı düşüncesindeyiz. Kesin rakam olmamakla birlikte 15 bin civarı bir personel alım sürecinin bizleri beklediğini söylemek mümkündür. Ağırlıklı olarak 5 bin ikm ve 5 bin zabıt katibi kadroları olmak üzere, 5 bin kişilik kadronun da şoför ve mübaşir kadrolarına farklı oranlarda paylaştırılacağı düşüncesindeyiz.

Memur alımları yayınlanacak

Yakın zaman içerisinde Adalet Bakanlığı bünyesine infaz koruma memuru (ikm), şoför, zabıt katibi ve mübaşir kadrolarına yönelik alımları yapılacak. Yayımlanacak bu ilanlardan ilk siz haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim