Devlet Personel Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre toplamda 14 bin 304 kişilik kadro ile memur personel alımı yapılacak. İlgili ilan için başvurular 21 Mayıs 2018 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar artık başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Buna göre Adalet Bakanlığı başvuru şartlarını taşıyan 14 bin 304 kişi alacak.

ALIM KADROLARI NELERDİ?

Adalet Bakanlığı bünyesine 14 bin 304 kişilik kadro ile, 1344 İcara Katibi, 5 in 493 Sözleşmeli Personel ve Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 7 bin 467 sözleşmeli personel olmak üzere toplamda 14 bin 304 kişi alınacak.

Ayrıca Sözleşmeli personel ve CTE personeli kadrolarıda kendi içlerinde farklı pozisyonlara dağılmaktadır. Buna göre Adalet Bakanlığı 5 bin 493 kişilik boş kadrosuna, 4771 Zabıta Katibi, 527 Mübaşir, 27 şoför, 99 Teknisyen ve 69 Aşçı alacak.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ise 7 bin 467 kişilik kadrosu ile, 6.681 infaz ve koruma memuru, 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci) alımı gerçekleşitrecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Merkezi Sınavdan yani Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış ve Merkezi Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile İnfaz ve Koruma Memuru adayları için 30 ve diğer pozisyonlar için 35 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranacak.

Ayrıca adaylarda bu yönde bazı genel niteliklerde aranmakta olup bu niteliklere ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Adalet Bakanlığı alımını yapacağı 14 bin 304 kişilik kadro için başvurularda son güne gelindi. Başvurular 21 Mayıs 2018 tarihinde başlamış olup en geç 11 Hazira 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre Başvurular, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 7467 Sözleşmeli Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 1344 Adet İcra Kâtipliği Sözleşmeli perosnel alımı

Adalet Bakanlığı 5493 Sözleşmeli Personel Alımı

Ayrıca Adalet bakanlığı memur alımı ilanlarını devamlı takip etmek için ve gelişen haberleri takip etmek için İŞİN OLSA Mobil Uygulamasını indirerek anlık bildirim alabilirsiniz. İŞİN OLSA Mobil Uyguamasına Buradan Ulaşınız.