Adalet Bakanlığı bünyesine naklen memur personel alımı yapılacak. Buna göre geçtiğimiz günlerde yapılmış olan duyuruya göre Adalet Bakanlığı İcra katipleri arasından yapılacak sözlü ve yazılı sınav sonucuna göre 400 İcra Müdür yardımcısı alacağını belirtti. Söz konusu sınav için başvurular başladı ve sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler.

Söz konusu İcara Müdür yardımcılığı sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından Mayıs ayında yani 04 mayın 2019 tarihinde Ankara'da yapılacak. İlgili sınav saat 10:00 da başlayacak olup adaylara 110 dakikalık bir sınav süresi verilecektir.

Bu yönde adaylardan, Yapılacak inceleme sonucunda hakkında düzenlenen bir rapor bulunmamak, Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı veya en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak ve 04 Mayıs 2019 tarihi itibari ile fiilen en az 1 yıl çalışmış olmak şartları aranacaktır.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar için başvuru süreci 04 Mart 2019 tarihi itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 08 Mart 2019 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını icra kâtipleri arasından yapılacak icra müdür yardımcılığına geçiş sınavı bilgi formu ve ilanın 3 üncü maddesinin (b) fıkrasında belirtilen (başvuruda bulunduğu Komisyon tarafından onaylanmış) öğrenim belgesi ile birlikte Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonlarına şahsen yapacaklardır.

Ayrıca sınava girecek adayların sınav ücreti olan 225 TL yi Başvuru kılavuzunda belirtilen şekilde Bankaya yatırılması gereklidir. Adaylar için başvuru şartlarını taşıyanlar için 26 Mart 2019 tarihinde sınava girmeye hak kazanan adayların listesi Bakanlığın resmi İnternet sitesinde ilan edilecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın tam Metni