Adalet Bakanlığı her sene açık pozisyonları için kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı gerçekleştirmektedir. Alım ilanları Maliye Bakanlığının vermiş olduğu onay doğrultusunda yapılmakta olup kurum tarafından hazırlanmakta ve yayımlanması için Devlet Personel Başkanlığına gönderilmektedir.

Geçtiğimiz gün kamuoyuna duyurulan ilana göre Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 250 kişilik en az lise mezunu mübaşir alımı yapıyor. Peki kimler başvurabilir, aranacak şartlar nedir.

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR

Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu mübaşir alımı yapıyor. Peki 250 mübaşir alımında aranacak olan şartlar nedir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu olmak
KPSS girmiş 70 ve üzeri almış olmak
Askerlik ile ilgisi olmamak ya da erteletmiş olmak
Kamu haklarından mahrum olmamak
1 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olmak

Yukarıda Adalet Bakanlığının 250 mübaşir alımı ilanında aranacak olan şartlar verilmiştir. Peki adaylar nasıl müracaatlarını yapabilir.

BAŞVURULAR

Adalet Bakanlığı 250 mübaşir alımı başvuruları 13 Ekim 2017 tarihinde başladı ve adayların 25 Ekim 2017 tarihine kadar kesin müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki linki takip etmesi gerekmektedir.

MÜRACAATLAR ve DETAYLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim