Adalet Bakanlığının bilindiği üzere bin 500 kişilik hakim ve savcı kadrosu için atama yapması beklenmekteydi ancak ilanın ne zaman yayımlanacağı konusunda her hangi bir duyuru olmadığı için adaylar sabırsız bekleyişlerini sürdürmekteydi.

Sonunda Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan hakim ve savcı alımı ilanı kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığının duyurular bölümü aracılığı ile yayımlandı. Buna göre bin 500 kişilik hakim ve savcı alımı yapılacağı öğrenildi. Peki hakim ve savcı alımına ilişkin detaylar nedir.

SINAV BAŞVURULARI

Adalet Bakanlığı bin 500 kişilik hakim ve savcı alımı için sınav başvurularını adaylar 1 Kasım 2017 - 8 Kasım 2017 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile gerçekleştirebilecek. Geç sınav başvuru tarihi 20 Kasım 2017 olarak belirtildi. Peki yazılı yarışma sınavı ne zaman yapılacak.

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre yazılı yarışma sınavının 24 Aralık 2017 tarihinde Ankara'da yapılacağı belirtildi. Sınav sabah saat: 10.00'da başlayacak ve 130 dakika sürecektir. Adayların yine sınav salonuna 15 dakika önce gelmesi gerekmektedir. 

Başvuru yapacak olan adayların hukuk fakültelerinden mezun olması gerekmekte olup bin 500 kişilik hakim ve savcı alımı için toplam mülakata 4 bin 500 kişinin çağrılacağı belirtildi. Mülakata hak kazanacak olan adayların yazılı yarışma sınavından olabildiğince yüksek puan alması gerekmektedir. Bin 500 hakim ve savcı alımı için başvuruların 1 Kasım 2017 - 8 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirmesi gerekmektedir.

TÜM İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim