Adalet Bakanlığı Ekim ayının ilk haftasında bünyesine memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Adalet Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Adalet Bakanlığı toplamda 6 bin 111 kişilik boş kadro ile bünyesine farklı pozisyon ve niteliklerde memur personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular 13 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlamış olup artık sona ermektedir. Buna göre Kimler Başvuru Yapabilecek? Başvurular ne Zaman sona eriyor? başvuru şartları ve kadrolar nelerdir? İşte detaylar ;

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Adalet Bakanlığı sitesinde yaptığı ilk duyurusu ile bünyesine 2 bin 500 kişilik memur alımı yapacağını belirti. 2 bin 500 kişilik alım kadroları ise, 2 bin 250 Zabıt katibi ve 250 Mübaşir dir. İkinci yapılan bir duruyura göre ise, Adalet Bakanlığı CTE bünyesine 3 bin 611 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti ve bu kadrolar, 3 bin 222 İnfaz Koruma Muru ( Gardiyan), 89 Büro personeli ( ceza infaz kurumu katibi ), 58 Diğer Sağlık Personeli ( Sağlık Memuru), 91 Teknisyen, 75 Destek personeli ( Şoför), 42 Destek personeli ( aşçı) ve 34 Destek personeli ( Kaloriferci ) olmak üzere toplamda 3 bin 611 kişilik kadro ile 2500 kadro ile toplamda 6 bin 111 memur personel alınmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Adalet Bakanlığı alım yapacak olduğu 6 bin 111 kişilik kadro ile başvurular 13 Ekim 2017 tarihinde başlamıştı. Başvuruların başlaması ile birlikte yüzbinlerce aday başvurularını yapmaya başladı. Ancak hala başvuru yapmamış ve henüz başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Çünkü başvurular, 2 bin 500 kişilik kadro ile 24 Ekim 2017 tarihine sona erecek ve CTE 3 bin 611 memur alımı başvuruları ise 25 Ekim 2017 tarihinde sona erecektir. 

KPSS ŞARTI;

Adaylar başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adyaların KPSS puan sırasına göre bir değerlendirme yapılacak ve değerlendirme sonucunda kadro sayısını belirli katları kadar aday Sınava çağırılacaktır. Buna göre adaylar 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları şarttır.

YAŞ ŞARTI:

KPSS dışında adaylardan yaş şartı da aranacaktır. İnfaz Koruma Memurluğuna başvuru yapacak adaylar, Merkezî sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak, ve diğer kadrolar için ise Merkezi Sınavın KPSS 2016 yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itbarıyla 35 yaşını bitrmemiş olmak ve son başvuru tarihi itibari ile 18 Yaşını tamamlamış olmak şartları aranmaktadır.

Bunun dışında adaylar mutlaka T.C. Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek problemi olmalak, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, herhagi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartlarınıda taşımaları gereklidir.

Ayrıca her kadro için aranan özel şartlara ve sınav hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki paylaştığımız ilanların tam metinlerini inceleyerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı 2 bin 500 sözleşmeli personel alım ilanına ulaşmak için Buraya Tıklayınız. 

Adalet Bakanlığı 3 bin 611 Memur Personel Alım ilanına ulaşmak için ise Buraya Tıklayınız.