Adalet Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere Stajyer Kontrolör alımı yapacağını açıkladı. Yapılan duyuruda, Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı genel idare hizmetleri sınıfında 5. 6. ve 7. dereceli 7 kişilik boş kadrosuna alım yapacak. Bu yönde Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile tutkluevleri Kontrolleri yönetmeliği ile kamu görevlerinde ilk defa atanacaklar ile yapılacak sınav hakkında genel yönetmelik hikimleri doğrultusunda sözlü olarak sınav yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet Bakanlığı alımını yapacağı pozisyon için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanının 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınav yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile ( 01 Ocak 2019 ) 35 yaşından büyük olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Huku veya Hukuk bilgisi programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idari bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu personeli seçme sınavından KPSSP9 ve KPSSP48 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

İlgili pozisyon için başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularına 07 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 22 Ocak 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilat Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA" adresine şahsen veya en geç son başvuru tarihine kadar aynı adreste olacak şekilde posta yoluyla yapılması gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.