Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 1600 hakim ve savcı alımı yapılacağına yer verildi. Geçtiğimiz günlerde duyurulan 1600 hakim ve savcı alımına yönelik Adalet Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda başvuru şartları, başvuru tarihleri ve adaylardan istenen belgeler kamuoyuna aktarıldı. Başvuruda bulunmak isteyen kişilerde aranan özellikler ve diğer detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Yazılı sınav ve mülakat ile alımlar yapılacak

1000 adli yargı hakimi ve savcı adayı, avukat mesleğinden 500 hakim ile savcı adayı ve 100 idari yargı hakim adayı alımı gerçekleştirilecektir. Yayımlanan duyuruda başvuru yapacak kişilere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yazılı sınav uygulanacak olup, yazılı sınavdan başarılı olan adaylar sözlü mülakatlara dahil edilecektir. Sözlü mülakatlardan da başarılı puan alan adaylar, belirtilen kadrolarda göreve başlatılacaktır.

Sınavlar nerede ne zaman yapılıyor?

İlgili sınava başvurular ÖSYM tarafından Ankara' da gerçekleştirilecek. İki oturum olarak ÖSYM tarafından Ankara' da yapılacak olan sınavda, sınav başlangıç saatlerinden sonra sınav binalarına ve salonlara girişler yasaklanacaktır.

Adli Yargı, Adli Yargı-Avukat ve İdari Yargı

Sınav salonlarına alınma işlemleri 10.00 itibariyle sonlandırılacaktır.

Adli Yargı ve Adli Yargı-Avukat

İlk oturum sabah saat 10.00 itibariyle, ikinci oturum ise 15.30 itibariyle gerçekleştirilecektir.

İdari Yargı ve Adli Yargı-Avukat

Sınav saat 11.00 itibariyle başlatılacaktır.

İkinci oturum sınavı ise 15.30 itibariyle başlayacaktır..

Başvuru tarihleri

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, başvurularını 8 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleitirebileceklerdir. Başvurular elektronik başvuru sisteminden online olarak ÖSYM aracılığıyla alınacaktır. Sınav başvurusunda adaylardan alınacak ücretler 1 sınava katılan adaylar için 180,00 TL, 2 sınava katılan adaylar için 270,00 TL, 3 sınava katılan adaylar için 360,00 TL şeklindedir. Sınav ücretleri 1 Kasım 2018 ve 09 Kasım 2018 tarihleri arasında banka veya kredi kartı yoluyla ÖSYM sitesinde yer alan ödemeler alanından yapılabilecektir.

Başvuru kılavuzu ve diğer detaylara ulaşmak için TIKLAYINIZ