Devlet Personel Başkanlığı tarafından 03 Ekim 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Adalet Bakanlığı bünyesindeki 2017 yılı için tespit edilen eksikliğe göre Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak yazılı yarışma ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara 1500 kişilik boş kadro ile Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayı alımı gerçekleştirecek. Buna göre Yazılı yarışma sınavı 24 Aralık 2017 tarihi Pazar günü Ankara'da saat 10:00 da ÖSYM tarafından yapılacaktır. 

Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlanacaktır. Bunun için adayların sınav saatinden en az 1 saat önce sınav binalarının önünde olmaları gerekmektedir. Sınavda cevaplama toplam süresi olarak 130 dakika verilecektir. Sınav ücreti olarak adaylar 165:00 TL yi ÖSYM nin internet sitesinde buluna ödemeler kısmından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına yatıranacaklardır. Adaylar sına vücretini 01 Kasım 2017 tarihi ile 09 Kasım 2017 tarihleri arasında ödemeleri gerekmektedir. Ayrıca Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar sınav ücretini aynı gün 245,00-TL olarak yatıracaklardır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adaylar sınava başvuru yapbilmeleri için, giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Hukuk fakültesi mezunu olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitiripte Türkiye'de hukuk fakülteleri grogramlarına göre eksik kalan derslerini sınav ile vermiş olmak, yurdun heryerinde görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık durumu olmamak, mesleğe yakışmayacak tutum ve davranış içerisinde olmamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı Adli yargı hakim ve Savcı adayı alımı sınavına başvuru yapacak adaylar, 01 Kasım 2017 tarihi ile 08 Kasım 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular, İnternet aracılığı ile vay ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile elektronik ortamda yapılcaktır. Başvuru Merkezleri tarafından başvurular, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde alınacaktır. Posta yoluyla başvuru alınmaz. Geç başvuru günü 20 Kasım 2017 tarihidir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantı yardımı ile ilanın metnine ulaşablirler.

Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayı Alım İlanı

Andoid Uygulamamızı veya İOS uygulamamızı indirerek her an gelişmelerden ve başvurulardan haberdar olabilirsiniz.

Andoid Uygulama İçin Buraya Tıklayınız.

İOS Uygulama İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim