Geçtiğimiz Eylül ayında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül katıldığı bir televizyon programında Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri’ne 15 bin personel alımı yapılacağının müjdesini vermişti. Açıklamanın üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen Adalet Bakanlığı’ndan konuyla ilgili herhangi bir ilan veya duyuru yayımlanmadı.

Bakan Gül’ün açıklamasında ifade ettiği adli ve idari yargı için hakim ve savcı alımı ile ilgili süreç başladı ve devam ediyor. Bununla birlikte gözler Adalet Bakanlığı ve CTE için 15 bin personel alımının ne zaman yapılacağına çevrildi. Lisans ve lise düzeyinde 2018 KPSS puanlarının açıklanmasının ardından ön lisans KPSS puanlarının da açıklanmasıyla adaylar alım için hazır. 2018 yılı puanları ile başvurulacak 15 bin personel alımı için adaylar Adalet Bakanlığı’ndan yapılacak duyuruyu bekliyor.

ALIM İLANI NE ZAMAN VERİLECEK? KONTENJANLAR NASIL DAĞILACAK?

Adalet Bakanlığı’ndan önümüzdeki günlerde ilan verilmesi bekleniyor. Aralık ayında başlayacak süreç için 2018 yılı bitmeden başvuruların alınması ve sürecin şekillenmesi sağlanacak. Ceza ve Tevkiflerinin kontenjan doluluk oranının yüzde yüzün üzerine çıkması nedeniyle personel yetersizliği de göz önüne alındığında sürecin hızlı bir şekilde tamamlanması öngörülüyor.

Kontenjan dağılımı da yayımlanacak duyuru ile netlik kazanacak. Önceki alımlara nazaran yaş şartında da iyileştirilmeye gidilmesi konusunda adaylardan önemli ölçüde talep var.

Biz de isinolsa.com ekibi olarak süreci yakından takip etmeyi ve gelişmeleri hızlı bir şekilde sizlere aktarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sitemizi ve mobil uygulamamızı takip ederek personel alımlarına dair gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim