Ülkemizin en önemli bakanlıklarından olan ve en çok personel alımı yapan kurumlardan bir tanesi olarak bilinen Adalet Bakanlığı açık pozisyonları için memur ve personel alımları yapmaya devam ediyor. Buna göre geçtiğimiz günlerde kamuoyuna Adalet Bakanlığının memur alımına ilişkin bazı detayları verildi.

Adalet Bakanlığı memur ve personel alımları yıl içerisinde açıktan atama ya da merkezi atama yöntemi ile gerçekleştirilmektedir. Buna göre alımların büyük bölümü açıktan atama ile yapılmakta olup ilan Adalet Bakanlığınca hazırlanmakta ve ilan edilmesi için Devlet Personel Başkanlığına gönderilmektedir. Peki geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığının memur alımına ilişkin nasıl bir duyuru yapıldı.

15 BİN 500 MEMUR ALINACAK

Adalet Bakanlığı cephesinden yapılan duyuru da Adalet Bakanlığının toplam 15 bin 500 memur alınacağı belirtildi. Peki Adalet Bakanlığı 15 bin 500 memur alımı detayları ve kadro dağılımları nasıldır?

Buna göre alımların 5 bin 500 kişilik bölümü hakim ve savcı kadrosu için yapılması beklenmekte olup kalan 10 bin kişilik alımların ise diğer pozisyonlar için yapılacağı tahmin ediliyor. Peki alımlar ne zaman yapılacak?

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Adalet Bakanlığının 15 bin 500 memur alımının 2017 ve 2018 yılları içerisinde yapılması beklenmekte olup bu sene bitmeden önümüzde ki süreç de kamuoyuna yeni ilanların duyurulması beklenmektedir.

Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz (350 Bin Kişilik Aileyiz)
İşin Olsa Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim