Son dakika olarak yayımlanan ilanlara göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı memur personel alımı yapacağını belirtti. Adalet Bakanlığı toplamda 14 bin 504 kişilik kadro ile memur personel alımı yapacağını belirtti. Alımlar farklı alanlara ve farklı birimlere yapılacak olup haberimizin devamında başvurular için istenen şartlara ve başvuru bilgilerine ulaşabilirsiniz.

YAYIMLANAN İLANLAR:

Adalet Bakanlığı yayımlamış olduğu 4 farklı ilana göre bünyesine 14 bin 504 memur personel alımı yapacak. Buna göre ilk yayımlanan ilanda 200 Sözleşmeli Personel, 5 bin 493 sözleşmeli personel, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürüğü 7 bin 467 sözleşmeli personel ve 1344 İcra Katipliği Sözleşmeli Personel istihdam edeceğini belirtti. Söz konusu ilanlara göre Adalet Bakanlığı toplamda 14 bin 504 sözleşmeli personel alımı yapacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adalet Bakanlığı bünyesine alacağı 14 bin 504 kişilik kadro ile adaylardan bazı nitelikler aramaktadır. Buna göre, Adalet Bakanlığı adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, yapılacak güvenlik araştırması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak ve 30 ve 35 yaşından büyük olmamak, Alım yapılacak kadrolar için belirtilen özel nitelikleri taşımak ve Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranacaktır.

Ayrıca adayların genel şartlar dışında alım kadrosuna göre belirtilen özel şartları taşımaları şarttır. özel şartlara ilanların tam metinlerinden ulaşarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, Başvurularına 21 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre, başvurular Haziran ayına devam edecektir. Sözleşmeli 200 Perosnel alımı ilanı için en geç 30 Mayıs 2018 tarihine kadar yapılacak başvurular diğer Alımlar için 11 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek. Adaylar başvurularını Adalet Bakanlığına son başvuru gününe kadar yapmaları gerekmektedir. Aşağıda ilanların tam metinlerine ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı 200 Sözleşmeli Personel Alımı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 7467 Sözleşmeli Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 1344 Adet İcra Kâtipliği Sözleşmeli perosnel alımı

Adalet Bakanlığı 5493 Sözleşmeli Personel Alımı

Ayrıca Adalet bakanlığı memur alımı ilanlarını devamlı takip etmek için ve gelişen haberleri takip etmek için İŞİN OLSA Mobil Uygulamasını indirerek anlık bildirim alabilirsiniz. İŞİN OLSA Mobil Uyguamasına Buradan Ulaşınız.