TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda cezaevlerinin durumu hakkında sunum yapan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz 2019 yılında 10 bin personel alımı yapmayı planladıklarını duyurdu. Cezaevlerinin doluluk oranı hakkında konuşan Yılmaz yapılacak personel alımı ile personel yükünün azaltılacağına değindi.

Adalet Bakanlığı’na Bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün 61 civarında personeli ile hizmet verdiği, cezaevlerinin doluluk oranının artması nedeniyle 10 bin personel alımı daha yapılacağının öğrenilmesi ile gözler alımın ne zaman yapılacağına çevrildi. 2019 yılının başlarında yapılması planlanan CTE personel alımı için kadro dağılımları da şekillenmeye başladı.

CTE PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

Ceza ve Tevkifevleri 2018 yılında 7 bin 467 personel alımı gerçekleştirdi. Bu alımda yapılan personel alımına bakıldığında yeni alınacak 10 bin personel için 8 bin infaz koruma memuru alımı yapılması ifade ediliyor. Buna ek olarak kalan kontenjan için yaklaşık 100 katip, 500 sağlık personeli, 400 teknisyen, 500 şoför, 100 aşçı, 100 kaloriferci alımı olması bekleniyor. Bu tahminlerin netleşmesi için ilanın yayımlanması bekleniyor.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ceza ve Tevkifevleri 2018 yılı personel alımı için süreç devam ediyor. Mülakat sonuçlarının açıklanmasının beklendiği alımlarda yeni alımın mevcut alımdaki sonuçların açıklanmasından sonra olacağı bekleniyor. Bu yıl ve önceki yıllarda yapılan alımlara bakıldığında Mart – Nisan aylarında ilanın yayımlandığı göz önüne alındığında benzer tarihlerde alımların yapılması öngörülüyor.

Gelişmelerden ve İlan yayımlandığında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Aşağıda bağlantıları sizlerle paylaşıyoruz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim