Ülkemizdeki Bakanlıklar ve farklı Kamu Kurum ve Kuruluşları bünyelerindeki eksikliği tamamlamak için yeni ilanlar yayımlıyorlar. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya 13 bin kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapılacak. Bu haberimizde sizlere ilgili alım ilanları hakkında detayları paylaşarak başvuru yapmanızı sağlayacağız.İlgili ilanlar için başvurular artık sona ermekte ve haberimizin devamındaki bilgileri inceleyerek henüz başvuru yapmamış iseniz başvuru yapabilirsiniz.

HANGİ KURUM ALIM YAPACAK?

13 bin kişilik kadro ile bakanlıklar ve kamu kurumları, İşçi alımı, Personel alımı ve memur alımı yapacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 işçi ve personel alacak. Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500, Milli Savunma Bakanlığı 165 Memur, Genel Kurmay Başkanlığı 10, Emniyet Genel Müdürlüğü 10, Manisa Celal bayar Üniversitesi 33 Sağlık Personeli ve Çanakkale Belediyesi 10 Zabıta memuru ve itfaiye eri alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kamu kurumları alımını yapacağı pozisyonlar için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar yukarıdaki kurumların ilanlarına geçen haftalarda başlamışlardı. Adaylara başvuru için verilen sürenin sonuna gelindi. Başvurular en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular hakkında detaylı bilgiye ve başvuruların nasıl yapılacağına aşağıdaki kısa bilgilerden ulaşarak henüz başvuru yapmamışsanız başvuru yapabilirsiniz.

13 BİN MEMUR, İŞÇİ VE PERSONEL ALIM İLANLARI:

Gençlik ve Spor Bakanlığı: Bakanlık bünyesine toplamda 3 bin 243 kişilik boşluk ile kamu personeli alacak. Alımı yapılacak bu pozisyonların bazıları için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavında puan almış olmak şartı aranıyorken bazı pozisyonlar için KPSS şartı aranmıyor. İlköğretim ve Lise mezunu olan pozisyonlar için KPSS şartı aranmıyor. Ön Lisans ve Lisans mezunu olanlar için Lisans mezunu için KPSSP3 ve Ön Lisans mezunu için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı: DİB 2018 yılının sonunda bünyesine 9 bin 500 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Başvuru kılavuzu Ocak ayında yayımlandı ve adaylar başvurularına 07 Şubat 2019 tarihinde başladılar. Ancak başvurularda son güne gelindi ve DİB toplamda 9 bin 500 kişilik kadro için, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmuş olmak şartı aramaktadır. Buna göre Lise mezunu olanlar için 122, Ön Lisans mezunu olanlar için KPSSP93 ve Lisans mezunu olanlar için KPSSP124 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranacak.

MSB ve genel Kurmay Başkanlığı: İki kurumda toplamda 175 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak olup adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmaktadır. Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak. Genel Kurmay Başkanlığı 10 Silahlı Kuvvetler uzman yardımcısı alacak. Milli Savunma bakanlığı ise 165 Sivil memur alacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü: EGM sözleşmeli olarak 10 avukat alacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmayacak. Özel olarak ise, Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak ve 3 yıl deneyim sahibi olmak şartları aranacak. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi: Üniversite 33 kişilik boş kadro ile, Lisans mezunu 19 Hemşire, Lise mezunu 5 Hemşire, Lise mezunu 4 Sağlık Teknisyeni, Lisans mezunu 4 Ebe ve Lisans mezunu 1 Diyetisyen olmak üzere farklı kadrolarda sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacak. Adaylardan KPSS şartı aranacak olup puan şartı belirtilmemiştir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Çanakkale Belediyesi: Çanakkale belediyesi 10 kişilik boş kadro ile Zabıta memuru ve itfaiye eri alımı gerçekleştirecek. Buna göre Ön lisans mezunu 5 İtfaiye eri ve Lisans mezunu 5 Zabıta Memuru alımı yapacak. Adaylardan Lisans mezunları için KPSSp3 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İLANLARDAN HABERDAR OLMAK:

Kamuya yayımlanacak memur alım ilanlarından her zaman haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz. Ya da Sosyal medya hesabımızı takip ederek ilanları sayfanızda görebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

ÖZEL HABER / İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim