İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ile kamuya yeniden bekçi kadrolarının getirildiği açıklanmış ve geçtiğimiz sene toplam 7 bin kişilik atama yapılmıştı. Buna göre bu sene yapılacak alıma ilişkin Polis Akademisi Başkanlığınca duyuru gelmiş ve resmi açıklama 8 Haziran 2018 tarihinde açıklanarak 73 farklı ile toplam 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı duyurulmuştu.

Buna göre en az lise mezunu adayların başvuru yaptığı 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanında adaylar ilana yoğun rağbet göstermeye devam etmektedir. Peki 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanına başvuru yapacak olan adaylardan aranan şartlar nedir, nasıl başvuru yapılır?

ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden 7 bin bekçi alımı ilanı yayımlandı. Peki aranan şartlar nedir? Buna göre adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, askerlik ödevini tamamlamış olmak, en az lise mezunu olmak, en az 167 cm boya sahip olmak, kilo orantılı olmak, sağlığı iş yapmaya yatkın olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, ağır hapis yatmamış olmak, sicili uygun olmak, uyuşturucu alkol muayanesi görmüyor olmak şartları aranmaktadır. Peki bu şartlara uyum sağlayan adaylar müracaatlarını nasıl yapabilir?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışacak 7 bin bekçi alımı yapılacak. Peki bekçi alımı ilanına başvurular nasıl yapılır? Buna göre adayların 8 Haziran ile 22 Haziran 2018 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesine giriş yapması e-devlet kanalı üzerinden başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim