Kamu kurumları ve bağlı kuruluşları için 2019 yılı memur personel alımları sürüyor. Bu alımların yanı sıra özel sektör işletmelerinin de personel alım ilanları İŞKUR üzerinden yayımlanıyor. Kamuya yapılan geçici işçi alımları ve özel sektör personel alımlarıyla birlikte şuanda 61 bin kişilik personel ve işçi alım ilanına, adayların başvuruları bekleniyor. Her yıl 1 milyonun üzerinde istihdam rakamıyla başarılı projeler yürüten İŞKUR, günlük binlerce kişilik ilana başvuru alıyor, yeni ilanlar yayımlıyor ve adayların işe başlama süreçlerini yönetiyor. Ayrıca İş Başı Eğitim Programları, işsizlik maaşları gibi imkanların sağlanmasında da ilk sıralarda yer alarak ekonomiye ciddi bir katkı sunuyor.

61 BİN KİŞİLİK İLAN YAYIMLANDI, BAŞVURULAR ALINIYOR

Farklı kadrolara İŞKUR üzerinden personel alımları yapılıyor. Yürütülen bu personel alımları, Türkiye' nin farklı şehirlerindeki çok sayıda işletmeye ve kuruluşa yöneliktir. Yayımlanan ilanlar arasında işçi, personel ve memur statülerinde çok sayıda personel alımlarına değinilmiştir. Son başvuru tarihi yaklaşan ilanlar da dahil olmak üzere toplamda 61 bin kişilik ilanın duyuruları yayımlanmıştır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular İŞKUR üzerinden alınmaktadır. İŞKUR aracılığıyla yayımlanan bu ilanlara başvuruda bulunmak için İŞKUR üye profilinize giriş yaptıktan sonra yayımlanmış ilanlardan başvurmak istediğiniz mesleğin duyurusuna ulaşıp şartları taşımanız durumunda başvuru yapabilirsiniz.

KİMLER İLANLARA BAŞVURU YAPAMAZ?

Bu ilanlara başvuru yapabilmek için İŞKUR üyesi olunması gerekmektedir. Ayrıca her ilanda farklı farklı aktarılan şartlar ve ek niteliklerin de sağlanması gerekmektedir. Aktif olarak bir iş yerinde çalışmayan ve başvuru şartlarını taşıyan kişiler ilanlara başvuru yapabilirler.

Editör: TE Bilisim