Yayımlanan ilanlara göre kamuya düşük kpss puan ile memur alımı ve kamu personeli alımı yapılacak. Kamu Personeli Seçme Sınavından düşük puan alan adaylar için hazırladığımız bu haberimizde sizde bu ilanlara başvuru yapabileceksiniz. İlgili alım yapacak kamu kurumlarına veya kuruluşlarına ve başvuru şartlarına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Sözk onusu ilanlara başvuru yapacak adayların mutlaka belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Bu yönde adaylardna bazı genel ve bazı özel nitelikler aranacak olup pozisyonuna göre ise özel nitelikler aranıyor. Ayrıca adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 55 KPSS puanı ve en az 60 KPSS puanı almış olmaları gerekmektedir.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Düşük KPSS puanı ile bir çok kamu kurumu alım yapmaktadır. Ancak bu haberimizde sizlere Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Çobanlar Belediyesi işçi personel alım ilanları hakkında detaylı biilgiler vereceğiz.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı:

Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesine 60 kişilik boş kadro ile memur alımı ve personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre Savunma Sanayii Müsteşarlığı Özel Bilgi ve İhtisas Gerektiren konularda çalıştırılmak üzere sınavla kadro karşılıksız sözleşmeli olarak, 23 Proje Mühendisi, 28 Proje Asistanı ve 9 Yönetici asistanı olmak üzere toplamda 60 sözleşmeli personel alımı yapacak.

Adaylardan özel olarak ise, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmuş olmak, Proje mühendisi için, 2018 KPSS'den KPSSP1 puan türünden ena z 70 puan almış olmak, YDS sen en az 70 puan almış olmak şartları aranır.

Proje Asistanı pozisyonu için ise, KPSS den KPSSP1 puan türünden en az 65 puan almış olmak ve Yabancı Dİl Sınavından İngilizce dilinden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Yönetici Asistanı pozisyonunda ise, KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve YDS den en az 50 puan almış olmaları gereklidir.

Adaylar başvurularını en geç 18 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Müsteşarlığın internet adresindeki (www.ssm.gov.tr) sınav başvuru ekranında tanımlı olan bilgileri eksiksiz doldurarak, aşağıda belirtilen belgeleri son başvuru tarihine kadar sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Çobanlar Belediyesi:

Afyonkarahisar ilinde bulunan Çobanlar Belediyesi bünyesindeki memur personel eksikliğini gidrmek için 21 kişilik boş kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu personel adayları alacak. Buna göre lise mezunu, 1 Memur, 3 Zabıta Memuru ve 3 İtfaiye eri alınacak. Ön Lisans mezunu, 3 İtfaiye eri, 3 Zabıta Memuru, 1 Tahsildar, 3 tekniker ve 1 Muhasebeci alınacak. Lisans Mezunu ise, 1 Mühendis, 1 Bilgisayar İşelteni, 1 Tahsildar alımı olmak üzere toplamda lise, ön lisans ve lisans mezunu 21 memur personel alımı yapılacak.

Adaylardan özel olarak ise, Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 55 puan almış olmaları gereklidir. Ancak Mühendis pozisyonu için 60 puan şartı aranır. 

Ayrıca daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası le ayrılmamış olmak. Zabıta Memırı ve İtfaiye eri pozisyonu için erkeklerde 167 cm, bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak şartları aranacaktır.

Adaylar ilgili ilana başvurularını 10 Eylül 2018 tarihi ile 11 Eylül 2018 tarihleri arasında Çobanlar Belediyesi Yazı İşleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim