15 Temmuz 2016 tarihinde askeri darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin darbe girişimlerinin bastırılması ile yurt genelinde soruşturmalar başladı. Bakanlıklar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünden on binlerce personel ihraç edilirken binlerce personel içinde soruşturmalar sürmeye devam ediyor. Buna göre meslekten ihraç edilen kişilerin yerine memur alımı yapılacak. Peki ortalama kaç bin memur alımı yapılması bekleniyor.

50 Bin Memur Alınacak Mı?

Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri devletin tüm kadrolarından çıkartılmaya devam ederken ortaya çıkan bir iddia'ya göre kamuya 50 binden fazla memur alımının yapılabileceği belirtildi. Peki alımlar ne zaman nasıl gerçekleşecek.

Şuanda Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü oldukça hızlı davranarak toplam 25 bin personel alımı yapacak. 15 Bin MEB alırken EGM ise 10 bin personel alımı yapacak. Diğer bakanlıklarında hızlı kararlar çıkartarak alım yapılması beklenmektedir.

Alımlar konusunda pek fazla detay yok ancak yapılan açıklamalar incelendiğinde açıktan atamanın yapılacağı öğrenildi. İlerleyen günlerde bu konu hakkında açıklamalar beklenirken 50 binden daha fazla personel alımının da yapılabileceği tahmin edilmektedir. FETÖ/PDY kapsamında yurt genelinde soruşturmalar devam ederken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu yakından takip etmeye devam ediyor. Tutuklanma ve açığa alma işlemleri sona erdiğinde kaç bin memur personelinin alınacağı konusunda detaylar ortaya çıkacaktır.
Editör: TE Bilisim