İnfaz Koruma Memuru (İKM) binlerce kişi için yayımlanması dört gözle beklenen personel alım ilanları arasında yer alıyor. Öyle ki Adalet Bakanı' nın açıklamalarının ardından çok fazla kişi İKM nedir, ikm başvuru şartları ve ikm alımı hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunu aktarıyor. Buradan hareketle İKM alımı için bilinmesi gereken detayları sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız.

İKM alım sayısı kaç olacak?

Geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlara ve Bakan Gül' ün açıklamalarına istinaden alımın 5 bin cıvarı olacağını düşünmekteyiz. Geçtiğimiz yıl yapılan alımlarda da bu sayı korunmuş, her yıl ortalama 5 bin civarı infaz koruma memuru (ikm) alımı yapılmıştır. Adalet Bakanlığı bu konuya ilişkin ilanı çok yakında kamuoyu gündemine taşıyacak ve ilgili başvuru şartlarını da aktaracaktır. Her ne kadar Aralık ayı itibariyle sayı ve şartlar netlik kazanacak olsa da bilgi almak isteyecek ziyaretçilerimiz için bazı detayları aşağıda aktarıyor olacağız.

İKM başvuru şartları nelerdir?

Yayımlanan daha önceki ilanlara göz atıldığında ikm olma şartları T.C vatandaşı olmak, kamu haklarından uzaklaştırılmamış olmak, hukuka aykırı davranış ve yüz kızartıcı suç işlememiş olmak, en az lise mezunu olmak, KPSS puanı bulunmak, ilgili boy şartlarını taşımak olarak değerlendirilmektedir. Boy şartları kılavuzda da yayımlanacak olmakla beraber erkekler için 170 cm ve üzeri olmak, kadınlarda ise 160 cm ve üzeri olmak şeklinde aktarılmaktadır. Ayrıca boy kilo oranının da en fazla 10 olması gerekli görülmektedir.

İlanlar ne zaman yayınlanacak, nasıl takip edilir?

İKM alımı hakkında tüm gelişmeleri takip ediyor isinolsa.com olarak sizlere ulaştırmaya çalışıyor olacağız. Tüm ilanlardan bildirim almak ve haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS için buraya TIKLAYINIZ

Android için buraya TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim