Kamuya yeni personellerin alınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonuna tasarı sunuldu. Söz konusu sunulan tasarıya göre alınacak olan personellerin bir kısmı 5 yeni kurulan üniversiteye alınacak geri kalan personeller ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi gibi eğitim kurumlarına yapılacak.

4 Bin 405 memurun alınması için gerekli görüşmelerin sağlanması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonuna tasarı sunulmasında Milli Eğitim Bakanlığı etkili oldu.

Söz konusu alınacak olan personellerin 781'i Milli Eğitim Bakanlığında çalışacak. Burada müfettiş yardımcılığı, genel müdür yardımcılığı gibi pozisyonlarda çalışacak olan kişilerin yanı sıra Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine ise 136 personel alınacak. ÖSYM'den konu hakkında detaylı bir açıklama yapılmadı yani personellerin hangi pozisyonda çalışacağı henüz bilinmemektedir.

Kalan 3 Bin küsür kadro ise yeni açılan 5 üniversiteye verildi. Buraya alınacak olan personeller öğretim görevlisi olarak çalışacak. Üniversiteler arasında Trabzon Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Eskişehir Teknoloji Üniversitesi, Van Zehra Üniversitesi ve  Tarsus Teknoloji Üniversitesi bulunmaktadır.

Alınacak olan memurların nerelerden başvuru yapacağı gibi konularda henüz bir açıklama yapılmadı. Ek olarak yapılan görüşmeler henüz netlik kazanmadı ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu son senelerde eğitime büyük yatırımlar yapmaya başladı yani sunulan bu tasarının da büyük ihtimal ile kabul edilmesi beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim