Gerek Devlet Personel Başkanlığı tarafından Gerekse bakanlıklar tarafından yayımlanmış olan ilana göre 4 farklı bakanlık bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için alım yapmaktadır. Buna göre 4 bakanlık, kamu Personeli Alımı, Memur Alımı ve Askeri Personel alımı yapacak. Adaylardan bazı nitelikler aranacak ve adayların bu nitelikleri taşımaları durumunda başvuruları geçerli sayılacaktır.

ALIM YAPACAK BAKANLIKLAR:

Yayımlanmış olan ilanlara göre, Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı alım yapacak. Buna göre, Sağlık Bakanlığı 1527 Başasistan alacak. Adalet Bakanlığı 400 İcra Müdür Yardımcısı, Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas memuru ve Milli Savunma bakanlığı farklı askeri kurumlara binlerce alım yapacak. İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde sizlere alım yapan bakanlıklar hakkında detaylı bilgi veriyor olacağız.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: 

Milli Savunma bakanlığı farklı askeri kurumlara alım yapacak. Buna göre, jandarma genel Komutanlığı 1457 uzman erbaş, Türk Sİlahı Kuvvetleri Dış kaynaktan Muvazzaf Subay ve Muvazzaf Astsubay alacak. Milli Savunma Bakanlığı farklı pozisyonlarda memur, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz kuvvetleri Komutanlığı ve hava Kuvvetleri komutanlığı bünyesine sözleşmeli er alımı gerçekleştirecek.

Adaylardan buna göre, Bazı alımlar için Kamu Personeli Seçme Sınavı Şartı, Yaş Şartı aranacak. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askeri Okullardan veya TSK dan her ne sebeple olursa olsun ilişkisi kesilmemiş olmak, En az ilköğretim mezunu olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak gibi nitelikler aranır. Adaylar başvurularını belirtilen tarihlere kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

SAĞLIK BAKANLIĞI:

Sağlık Bakanlığı temmuz ayında yayımladığı ilana göre Sağlık bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Eğitim araştırma hastaneleri başkonsolosluk kadrolarına toplamda 1527 kişilik boşluk ile Başsiatan alımı yapılacak. Buna göre adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindekişartları ve bazı diğer nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını em geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylardan aranan şartlar ve diğer detaylara ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI:

Dışişleri bakanlığı getiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre 50 kişilik boş kadro ile aday konsolosluk ve ihtisas memuru alımı yapacak. Bu yönde adaylara Giriş sınavı yapılacak olup farklı dillerden alım yapılacak. Buna göre ayırılan kontenjanlara göre, 25 ingilizce, 10 Almanca Fransızca, 5 Japonca Çince, 4 Arapça Farsça, 4 İspanyolca İtalyanca ve 2 Portekizce Yunanca dillerinden alım yapılacak. Adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak ve Yapılan Yabancı Dİl Sınavından ilgili dillerden puan almış olmak şartları aranacaktır. Adaylar başvurularını en geç 26 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

ADALET BAKANLIĞI:

Adalet bakanlığı bünyesine 400 kişilik kadro ile icra müdür yardımcısı alacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre, Adalet Bakanlığı icra ktaipleri arasından 400 İcra Müdür Yardımcısı alacağını belirtti. İlgili pozisyon için adaylara sınav yapılacak. Sınav 22 Aralık 2018 tarihinde Ankara'da saat 10:00 da yapılacak.İcar katibi olarak 2018 yılı son güne kadar filen çalışmış olmak , Adalet meslek yüksekokului Hukuk fakülesi, Meslek yüksekokulları veya adalet meslek eğitimi ön lisans mezunu veya en az gört yıllık yüksek öğrenim yapmış olmaları gereklidir. Yurtdışında eğitim görmüş olan adaylardan ise bunlara denkliği olan ve YÖk tarafından onaylanmış yükseköğretim fakültelerinden mezun olmuş olmak, Yapılacak denetimler sonucunda hakkında düzenlenen raporların olumlu olmaları gereklidir.

Adaylar başvurularını en geç 16 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru yapabilmek için Buraya Tıklayınız.

Ayrıca yayımlanacak diğer bakanlıkların ilanlarından haberdar olmak ve yeni ilanlardan bildirim almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında bildirim alabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim