Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberlerde PÖH alımı, PMYO alımı, PAEM alımı ve POMEM alımı hakkında bilgilendirmeleri ulaştırmış, devlet erkanları tarafından yapılan açıklamarı sizlere ulaştırmaya çalışmıştık. Bu açıklamalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından gerçekleştirilen açıklamada alımların yapılacağı bilgisini aktarmıştık. Yaptığımız ilgili haberde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nun açıklamalarına yer vererek, muhtemel kadro sayılarına da yer vermiştik. Gündemin önemli konuları arasında olan ve ilgiyle beklenen ilanlardan olan 35 bin polis alımı için muhtemel takvimi de yine bu haberimizde sizlere ulaştırdık.

35 bin polis alımı (PÖH, POMEM, PMYO, PAEM) kadroları

Özellikle sosyal medyada İçişleri Bakanı Soylu' nun açıklamaları geniş yer buldu. Bu açıklamalar sonrasında kadın ve erkek alım sayısının kaç olacağı merak edilmişti. Konuya ilişkin açıklamamızda aktardığımız üzere kadroların dağıtımı konusunda net bir sayı verilmiş değil. Soylu' nun açıklamalarının ardından meclis gündemine de taşınan konuya ilişkin süreç halen devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' ya polis alımları soruldu

Bazı milletvekilleri tarafından Bakan Soylu' ya polis alımlarının akıbeti hakkında sorular yöneltildi. Konuya yönelik henüz açıklamalar yapılmadı ancak yakın zaman içerisinde muhtmelen Aralık ayı sonunda bu ilanların yayımlanması bekleniyor. Eğer süreç gecikmeye uğrarsa 2019 yılı başı itibariyle ilanlar yayımlanmaya başlayacaktır. PÖH alımı, PAEM alımı, PMYO alımı ve POMEM alımı bu süreçte netlik kazanacaktır.

Yaş şartları esnetilecek mi?

Özellikle Twitter ve Facebook üzerinde çok sayıda vatandaş yaş şartlarının esnetilmesi gerektiğini ifade ederek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' dan bir yanıt almaya, yaş şartlarında iyileştirme yapılmasına yönelik çaba sarfediyorlar. Bizler de yaptığımız haberlerde de aktardığımız üzere isinolsa.com olarak yaş şartlarında yeni bir iyileştirmeye gidileceğini düşünmemekteyiz. Her ne kadar bu konuda karar çıkmamış olsa da hükümetin vereceği yanıt ve yapılacak açıklamanın detayları merak ediliyor... PÖH, POMEM, PMYO, PAEM alımları hakkında tüm gelişmelerden haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız. Polis alımları hakkında yardımlaşma ve bilgi paylaşım için açmış olduğumuz Facebook grubumuza da katılarak diğer adaylarla tanışabilir, fikir alışverişi ve bilgi paylaşımı gerçekleştirebilirsiniz. İlgili bağlantı aşağıda yer almaktadır.

Facebook grubumuza katılmak için TIKLAYINIZ

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ