Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyon ve niteliklerde her daim yeni bir ilan yayımlamaktadırlar. Son olarak yayımlanan ilanlara göre 3 kamu kurumu bünyesindeki eksikliği gidermek için alım ilanı yayımladılar. Yayımlanan ilanlara göre binlerce alım yapılacak. Ancak adayların başvuru yapabilmeleri için kurumların belirttiği nitelikleri taşımaları gereklidir.

3 KURUM BİNLERCE ALIM YAPIYOR!

Yukarıda da bahsini geçirdiğimiz 3 kamu kurumu binlerce alım yapacak. Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin polis, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem İdaresi Başkanlığı 57 Sözleşeli Personel ve Adatlet bakanlığı Tercüman alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yayımlanan bu 3 ilandan birine başvuru yapacak adayların mutlaka belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Buna göre başvuru şartlarını taşıyan erkek veya bayan adaylar başvuru yapabilecek. Adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranmakta olup adayların mutlaka bu nitelikleri taşımaları gereklidir.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Söz konusu 3 kamu kurumu içinde adaylardan aranan genel nitelikler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

ÖZEL NİTELİKLER VE İLANLARIN DETAYLARI:

Adaylardan özel olarak, Eğitim, Yaş, KPSS ve YDS gibi nitelikler aranmaktadır. Buna göre aşağıdan bu bilgilere ulaşarak ilanlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü: Yayımlanana ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği gidermek için 10 bin kişilik kadro ile erkek ve bayan Polis alımı yapılacak. Buna göre 23. Dönem POMEM Kapsamında 10 bin polis öğrencisi alınacak. Buna göre Ön Lisans ve Lisans mezunları başvuru yapabilecek. Ön lisans Mezunu 1800 Erkek ve 200 Bayan, Lisans mezunu 7 bin 200 Erkek ve 800 Bayan aday olmak üzere toplamda 10 bin kişi alınıyor. Bu adaylardan 30 yaşını doldurmamış olmak ve Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartları aranacaktır. 

Buna göre Ön lisans mezunları için 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak. Lisans mezunları için ise 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartları aranacak.

İçişler Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı: Bilgi İşlem Dairesi başkanlığı 57 kişilik boş kadro ile Sözelşemli olarak personel alımı yapacğaını belirtti. Buna göre adaylardan 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yapılan Yabancı Dİl sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak şartları aranacak. Ayrıca Eğitim şartı olarak ise 4 yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı aranacaktır.

Adalet Bakanlığı: Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini gidermek için İstanbul Adli yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı 2019 yılı tercüman alım ilanı yayımlandı. Buna göre adaylardan, En az ilköğretim mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve herhangi bir disiplin suçu olmamak gibi nitelikler aranacaktır. 

BAŞVURULAR:

Söz konusu 3 devlet kurumu için başvurular 01 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlıyor. Adaylar başvurularını kurumlar tarafından belirtilen şekilde yapmları gerekmektedir. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü başvuruları en geç 14 Ekim 2018 tarihine kadar, Adalet bakanlığı başvuruları en geç 31 Ekim 2018 tarihine kadar ve İçişleir Bakanlığı başvuruları en geç 09 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

İlgili ilanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü İlanı

İçişleri Bakanlığı İlanı

Adalet Bakanlığı İlanı

Kamuy yayımlanan yeni memur personel alım ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek ilanladan anında haberdar olabilirsiniz. 

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim