Yeni yılın başlaması ile birlikte kamu kurumu memur alımlarımlarına devam ediyorlar. ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak amaçlı alım yapmaktadırlar. Her yıl binlerce kişi Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak iyi puan alıp memur olma hayalindedirler. Buna göre duyuruları geçtiğimiz günlerde yapılmış olan bazı kamu kurumları için başvurular bugün başlıyor. Bu 3 kamu kurumu farklı kadrolarda bünyelerine toplamda 84 Memur Alımı Yapacaklar. Her ilan için alım süreci farklı işleyecek olup bu tür bilgilere aşağıdaki ilanlar üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca adayların bu kurumlara başvuru yapabilmeleri için aranan şartları taşımaları şarttır. Bu kamu kurumları adaylara Giriş sınavı yapacak olup, adayların bu giriş sınavına katılabilmeleri için KPSS'den puan almış olmaları şarttır. Buna göre KPSS En az 60 puan ile memur alımı yapılacaktır. Ayrıca adayların KPSS sonuç durumuna göre bir sıralama yapılacak olup, kadro sayısının kat sayısı kadar Giriş sınavlarına davet edileceklerdir.

BAŞVURULARI BAŞLAYAN 3 KAMU KURUMU:

Kamuya alım yapan ve başvuruları bugün başlayan 3 kamu kurumu bünyesine 84 kişi alacaklar. Buna göre, Adalet bakanlığı 41, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı 30 ve Kalkınma Bakanlığı 13 olmak üzere toplamda 84 memur personel alımı yapılacaktır.

Adalet Bakanlığı:

Adalet Bakanlığı bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 41 kişi alacağını belirtmişti. Alım başvuruları bugün başladı ve adaylar başvurularına başvuru şartlarına göre başlayabilirler. Buna göre adaylardan, kadrosuna göre özel nitelikler ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. Adalet Bakanlığı toplamda 41 kişilik kadro ile 20 Çözümleyici ve 21 Sözleşmeli Bilişim Personeli alacak. Çözümleyini kadrosuna başvuru yapacak adaylar KPSS'den en az 60 puan almış olmaları şarttır. Sözleşmeli Bilişim Personeli için ise KPSS en az 70 puan şartı aranacaktır. Buna göre diğer başvuru şartlarınıda taşıyan adaylar başvurularını en geç 31 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Eğer sınav hakkında ve diğer detaylar hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Buraya Tıklayarak ilana ulaşabilirsiniz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı:

Enerji Bakanlığı yılın başında müjdeli haberi vermişti. Alım ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Enerji Bakanlığı farklı alanlarda olmak üzere toplamda 30 kişilik boş kadro ile alım gerçekleştirecek. Bu yönde Enerji Bakanlığı 20 kişilik kadro ile Uzman Yardımcısı ve 10 kişilik kadro ile Avukat alımı yapacak. Adaylar bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir. Başvuru yapacak adaylar için başvurular başladı ve en geç 02 Şubat 2018 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. İlan hakkında detaylı almak için Buraya Tıklayınız.

Kalkınma Bakanlığı: 

Kalkınma Bakanlığı bünyesine toplamda 13 kişilik boş kadro ile alım yapacğaını açıklamıştı. İlana göre Kalkınma Bakanlığı, 13 kişilik boş pozisyon ile, 4 İktisat, 2 İşletme ve 7 Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuş olan 13 Uzman yardımcısı alımı yapacak. Adaylardan aranan şartlar arasında yer almakta olan, KPSS ve YDS şartları ile adaylara Giriş Sınavı yapılacaktır. Bu yönde adayların KPSS den en az 75 puan ve YDS den en az 70 puan almış olmaları şarttır. Detaylı bilgi almak için ve başvuru yapabilmek için Buraya Tıklayınız.

Bu Tür İlanlardan haberdar olmak istermsiniz?

Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim