Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları açık olduğunu tespit ettikleri kadrolar için kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olup Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme atama ilanını kamuoyuna duyurdu. Buna göre Türkiye İş Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü merkezi atama ile memur alımı yapacak.

İşin Olsa ekibi olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM üzerinden yayımlanan merkezi yerleştirme atamasını inceledik. Buna göre KPSS 2018/1 merkezi ataması ile Türkiye İş Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün 44 memur alımı yaptığı görülmektedir. Peki memur alımlarına ilişkin detaylar nedir, nasıl başvuru yapılır?

ALINAN POZİSYONLAR NEDİR?

ÖSYM üzerinden yayımlanan duyuruya göre Türkiye İş Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün toplam 44 memur alımı yapacağı öğrenildi. Peki alınacak pozisyonlar nelerdir? Buna göre önlisans mezunu tekniker, lisans mezunu mütercim, psikolog, müze araştırmacısı, memur, mühendis ve avukat kadroları için memur alımı yapılmaktadır. Peki nasıl başvuru yapılır?

BAŞVURU DETAYLARI NEDİR?

Türkiye İş Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü kurumları ÖSYM ilanına göre KPSS 2018/1 merkezi ataması ile toplam 44 memur alımı yapıyor. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre adayların 5 Temmuz tarihine kadar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS'e giriş yapması ve 15 TL'lik onay ücretini ödeyerek müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim