Ülkemizde bulunan kamu kurumları ve kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde memur personel alımı gerçekleştiriyor. Bu yönde ilanlar resmen yayımlandı ve biz İşin Olsa ekibi olarak sizlerle bu ilaları paylaşıyoruz. 

KAMUYA 65 BİN MEMUR PERSONEL ALINIYOR!

Kamu kurumları memur alım ilanlarını yayımladılar. Son zamanlarda 31 Mart 2019 Yerel Seçim öncesi ilanlar resmen yayımlandı ve toplamda 65 bin kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapılıyor. Alım kontenjanları ve şartlar belirtilerek adaylara yansıtıldı. Bu Sebeple adayların taşımaları gereken nitelikler. 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, KPSS şartı aranıyorsa KPSS taban puanında puan almış olmak, YDŞ şartını taşımak, Yaş şartını yerine getirmek ve eğitimini kadrosuna göre tamamlamış olmaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi genel nitelikler aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Özel olarak adayların KPSS, YDS; Eğitim, Yaş gibi kriterleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu yönde adaylardan KPSS olarak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sıanvından en az 50, 60, 70 veya 80 puan ve üzeri puan almış olmak, Lise mezunları için KPSSP94, Lisans mezunları için KPSSP3 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden puan almış olmak şartıarı aranır.

Eğitim olarak adayarın en az ilköğretim, Lise, ön lisans ve lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Yaş olarak ise, memur alımlarında 35 yaşını bitirmemiş olmak, Askeri alımlarda 20 ile 25 yaşı arasında olmak, Bekçi alımlarında 31 yaşını bitirmemiş olmak gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca bazı kurumlar adyalardan KPSS şartı aramıyor. bu yönde Askeri kurumlar KPSS'siz memur alımı gerçekleştirmektedirler.

ALANINA GÖRE ALIM YAPAN KURUMLAR:

MEMUR ( KPSS - A ) sınıfında, Hakkari Üniversitesi 2 İç denetçi ve Dışişleri Bakanlığı 5 Hukuk Müşaviri olmak üzere memur alımları yapılacak.

MEMUR ( KPSS - B KURUMSAL ) alanında Emniyet Genel Müdürlüğü 2019-1 kapsamında 8 bin ve 2019-2 kapsamında 187 çarşı ve mahalle bekçisi alacak ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu başkanlığı 5 şoför olmak üzere memur alımları yapılacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL olarak, Karadeniz Teknik Üniversitesi 8 sözleşmeli personel, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2, Dışişleri Bakanlığı 2, Ankara üniversitesi 132, Adli Tıp Kurumu 71, Anadolu Üniversitesi 1, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 5, TÜBİTAK 2, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 6 ve Genelkurmay Başkanlığı 51 sözleşmeli personel alımları yapacak.

AKADEMİK PERSONEL sınıfında üniversiteler alım yapacak. Buna göre, Türk-Alman 13 , Tekirdağ Namık Kemal 36, İstanbul 47, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar 7, Şırnak 8, Kahramanmaraş Sütçü İmam 22, Bursa Uludağ 15, Trakya 46, İstanbul Cerahpaşa 56, Kilis 7 Aralık 6, Burdur Mehmet Akif Ersoy, Mersin 23, Bandırma onyedi eylül 9, Uşak 49, Hatay Mustafa Kemal 49, Burdur 6,Kastamonu 23, Balkesir 11, Recep Tayyip Erdoğan 3, Yıldız Teknik 42, Gümüşhane 18, AMasya 19, Hakkari 12 Üniversiteleri akademik personel ve öğretim görevlisi alacaklar.

SÜREKLİ İŞÇİ bölümü için TCDD ( Devlet Demiryolları ) 356 işçi alacak. Milli Savunma Bakanlığı ile 600 İşçi alımları yapacak.

ASKERİ PERSONEL ilanları kapsamında ise, Jandarma genel Komutanlığı 22 Bin Uzman erbaş alacak ve Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 13 Bin Sözleşmeli Er alımı olmak üzere askeri perosnel alımları yapılacak.

20 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak Detaylar İçin Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR VE DETAYLAR:

Yukarıda verdiğimiz kurumların ilanların bir çoğu için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını, şahsen, posta yolu ile veya elektronik ortamda gerçekleştiriyorlar. İlanlara dair detayları ve son gelişmeleri sizlerle haberimizin devamında tablo şeklinde sunuyoruz. Aşağıdaki tablodan ilanların tam metinlerine, son başvuru tarihlerine, alım sayısına, alım yapacak kuruma ulaşarak ilgili ilanlara başvuru yapabileceksiniz.

TABLO ŞEKLİNDE MEMUR, ASKER, KAMU PERSONELİ ALIM İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Ayrıca diğer memur personel alım ilanları hakkında her zaman anında bildirim almak ve ilanları sosyal medya hesaplarınızda görmek için işin olsa mobil uygulamasını indirerek veya bizleri sosyal medya üzerinde takip ederek anında ilanlara ulaşabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER