Kamu kurum ve kuruluşları bünyelerinde ki boş pozisyonların doldurulması için memur alım ilanları yayımlamaya devam etmektedir. Şu anda aktif olarak devam etmekte olan memur alım ilanları başta olamak üzere başvuruları Ocak ayında başlayacak olan ilanlar ile birlikte Ocak 2017'de kamuya toplam 6 bin 613 memur alımı yapılması beklenmektedir. Peki hangi kadrolar için alımlar yapılacak? Hangi kurumlar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam kaç memur alımı yapacak? Adaylar nasıl başvuru yapacak ve başvuru tarihi ne zaman

Ocak Ayı Memur Alım İlanları

Ocak 2017 içerisinde toplam 6 bin 613 memur alımı yapılacak. Peki hangi kurumlar alım yapacak?

Dün yayımlanan ilan ile Sosyal Hizmetlere toplam 3 bin 220 memur alımı yapılacağı duyuruldu. Alımların bin 234'ü KPSS puanı ile yapılacakken geriye kalanlar kura ile belirlenecek. En az ilköğretim mezunu olanlar başvuru yapabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu kendi bünyelerinde istihdam etme üzere 400 personel alımı yapacak ve Jandarma Genel Komutanlığı çok sayıda uzman erbaş alımı yapmaya devam edecek. Emniyet Genel Müdürlüğü'de 78 memur alımı yapacakken Maliye Bakanlığının ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının toplam 150 kamu personeli alması bekleniyor.

Yine Milli Savunma Bakanlığı ile Kuvvet Komutanlarına açıktan atma yöntemi ile 150'ye yakın personel alımı yapılması beklenmekte olup Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün bine yakın personel alacağı biliniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumunun da 100'e yakın memur ile avukat alacağı öğrenildi.
Editör: TE Bilisim