Kamu kurumları açık olduğunu tespit ettiği kadrolar için aralıklarla memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Bir süredir kamuya toplu şekilde memur alımı ilanları yayımlanmıyordu alımlar ne zaman yapılacak derken Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile 2 günde 2 farklı ilan yayımlandı ve toplam 6 bin 220 memur alımı yapacağı öğrenildi. Peki hangi kurumlar kaç kişilik alım yapıyor?

6 BİN 220 MEMUR ALINIYOR!

Devlet Personel Başkanlığı DPB ilanlarını İşin Olsa ekibi olarak inceledik. Buna göre iki farklı kamu kurumu toplam 6 bin 220 memur alımı yapıyor. Peki hangi kurum kaç kişilik alım yapıyor? Buna göre PTT 5 bin kişilik memur alıyor? Hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak? PTT'nin ilanı avukat, mimar, mühendis, gişe görevlisi, büro görevlisi, postacı, uzman yardımcısı, tekniker pozisyonları için yayımlanmıştı.

Kalan bin 220 kişilik memur alımı ise Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından yayımlanmıştır. KYK ise 10 Diyetisyen, 5 Destelk Personeli ( Şoför ) olmak üzere toplmda 15 kişi ve Taşra Teşkilatına 162  Diyetisyen, 44 Psikolog, 162 Büro Personeli, 81 Destek Personeli (Şoför), 463’ü kadın 293’ü erkek olmak üzere toplam 756 adet Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli alımı yapacaktır. Başvurularını yapmak ve şartlar hakkında bilgi edinmek isteyen adayların aşağıdaki linkleri takip etmesi gerekmektedir.

KYK BİN 220 MEMUR ALIMI İLANI BURADA
PTT 5 BİN MEMUR ALIMI İLANI BURADA
DİĞER MEMUR ALIM İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim