Geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış olan ilanlara göre 2 farklı belediye için ve 2 farklı devlet kurumunun memur alımı için başvurularda son güne gelindi Başvurularına 04 Mart 2019 tarihi itibari ile başlamış olan adaylar başvurularını bugün sonlandırmaları gerekmektedir. henüz başvuru yapmamış olan adaylar için ilanlar hakkında bilgileri sizlere bir kez daha aktarıyoruz.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR?

Kamu kurumları ve Belediyeler bünyelerine alımı yapacağı devlet memuru ve kadrolu memur adaylarından, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Başvuru bu gün geçen kamu kurumları, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Vakıflar genel Müdürlüğü. Başvuruları bugün sona eren belediyeler ise, Evreşe Belediyesi ve Senir Belediyesidir. İlgili kurumların bilgilerini sizlerle aşağıda paylaşıyoruz olacağız.

Tarım Kredi Kooperatifleri: Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Birliğine ve Kütahya Bölge Birliğine Ziraat Mühendisi ve Kooperatif görevlisi alınacak. Bu kapsamda adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca Ziraaat Mühendisi pozisyonu için adaylardan KPSS şartı aranamayacak. Bu kapsamda Balıkesir Bölge Birliğine 45 ve Kütahya Bölge Birliğine 53 personel alımı yapılacak. Detaylı bilgi almak için başvuru yapabilmek için Buraya Tıklayınız.

Vakıflar Genel Müdürlüğü: Vakıflar genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği gidermek için İŞKUR üzerinden 1 Engelli Elektrikçi ve 1 Eski Hükümlü Elektrikçi alımı yapacak. Adayların en az Ön Lisans mezunu olmaları gereklidir. Ayrıca Bu kapsamda EKPSS ve KPSS puan şartı aranacak.Adaylar başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşıyarak başvurularını Türkiye İş Kurumu üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Evreşe Belediyesi: Belediye KPSS en az 55 ve 60 puan ile memur alımı yapacağını belirtti. Başvuru yapacak adaylardan Ön Lisans seviyesinde ve Lisans seviyesinde personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre Lisans mezunu 1 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ve 1 Memur alacak. Ön Lisans mezunu ise 1 Memur alımı yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Senir Belediyesi: Belediye bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere 2 Zabıta memuru ve 1 İtfaiye eri alımı yapacak. Bu kapsamda adaylardan ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim