Ülkemizde bilindiği üzere engelli adayların haklarının korunabilmesive hayata kazandırılmaları için devlet hem özel sektör firmalarına hemde kamu kurumlarına engelli personel alımı gerçekleştirmeyi zorunlu tutmuştur. Buna göre engelli adaylar eğitim görselerde görmeseler de kamuya atanma hakları bulunmaktadır.

Yüksek pozisyonlarda daha fazla maaş almak isteyen adaylar Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS ile atanmaya çalışırken eğitim göremeyen adaylar ise kura ile kamu kurumlarına girmeye çalışmaktadır. Şu an da başvurusu devam eden 2018 EKPSS / Kura tercih ataması ile toplam 2 bin 500 engelli memur alımı yapılmaktadır.

MEZUNİYET DÜZEYİNE GÖRE ATAMA DAĞILIMI NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi aracılığı engelli memur alımı başvuruları sürmektedir. Peki hangi mezuniyet düzeyinden kaç kişilik atama yapılacak? Buna göre İlkokul düzeyinden 329 kişi, Ortaöğretim(lise) düzeyinden 540 kişi, Önlisans düzeyinden 531 kişi ve Lisans düzeyinden 1.100 kişi alımı toplam ise 2 bin 500 engelli memur ataması yapılmaktadır. Peki başvurular nasıl yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak sizlere başvuruların nasıl yapılacağını açıklıyoruz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile farklı kamu kurumları toplam 2 bin 500 engelli memur alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre başvurularını gerçekleştirmek isteyen adayların https://ais.osym.gov.tr/ linkini kopyalaması, tarayıcılarının adres çubuğuna yapıştırması ve git yani enter tuşuna basması gerekmektedir. Ardından gelen ekrandan adaylar 2018 EKPSS / Kura sekmesine tıklayarak T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM şifrelerini yazması oradan da tercihlerini gerçekleştirmesi gerekmeketdir.

Editör: TE Bilisim