Türkiye'nin dört bir yanında görevlerini sürdürmekte olan belediye başkanlıkları açık olduğunu tespit ettikleri kadrolar için memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. İlgili atama ilanları belediyelerce hazırlanmakta ve kamuouna duyurulması için Türkiye İş Kurumu ya da Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Van Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru ve itfaiye eri alımı ilanı yayımlandı.

İşin Olsa ekibi olarak bizimde duyurduğumuz ilan ile 140 zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapılacağı adaylar tarafından öğrenildi. Buna göre 40 zabıta memuru ve 100 itfaiye eri alımı yapılmaktadır. Başvurular 28 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlamış olup adayların son tarih olan 15 Haziran 2018'e kadar başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Peki aranan şartlar nelerdir?

ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Zabıta memuru pozisyonu için 20 ön lisans ve 20 lisans mezunu personel ataması yapılacak olup adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, sağlık sorunu olmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, sicili uygun olmak, görevini engel edici etmenler bulunmamak, Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olup en az 70 ile üzerinde puan almış olmak, erkekler için 167 cm kadınlar için 160 cm'den kısa olmamak, kilosu boyunun son iki basamaığının + - 10'dan fazla ya da eksik olmamak şartları aranmaktadır. İtfaiye eri alımı için 30 lisans mezunu, 40 ön lisans mezunu, 30 lise mezunu alımı yapılacak olup tüm şartlar yukarıdaki ile aynıdır. Ekstra olarak adaylardan 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmak ve B sürücü ehliyetine sahip olmak şartı aranıyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Van Büyükşehir Belediyesinin 40 zabıta memuru ve 100 itfaiye eri alımına başvuru yapabilmek için öncelikle adayların yukarıdaki şartlara sahip olması gerekmektedir. Bu şartlara sahip olan adayların evraklarını 28 Mayıs - 15 Haziran 2018 tarihleri arasında Van Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim