Faaliyetlerine devam eden devlet kurumları binlerce personel alımı yapmaya devam ediyor. Özellikle FETÖ/PDY örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar kapsamınad meslekten ihraç edilen memurların yerine yeni memur alımları yapılacağı için kurumların ilanları daha da artmış durumda. Yeni yayınlanan ilanlar incelendiğinde üç farklı kurumun kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 13 bin 886 memur personeli alımı yapacağı öğrenildi.

Hangi Kurumlar Alım Yapacak

Üç farklı kurum kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 13 bin 886 memur alımı yapacak peki alım yapacak kurumlar hangileri?

CTE 3 Bin 721 Personel Alımı
EGM 10 Bin Personel Alımı
Adalet Bakanlığı 145 Memur Alımı

Yukarıda yer alan kurumların tamamı yanlarında verilen personel sayısı kadar memur ya da personel alımı yapacak. Alım yapacak kurumlar farklı olduğu gibi pozisyonlarda farklı olduğu için kullanıcılarda aranan nitelikler değişiklik göstermektedir. Bu ilanlara başvurmak detaylarını öğrenmek istiyorsanız hemen yukarıda ki linklere tıklayarak açılan pencerede ki yazıyı incelemek. Bu yazılar aracılığı ile aranan şartlar, nitelikler ve detaylar gibi bilgileri öğrenerek istediğiniz kuruma başvurunuzu yapabilirsiniz. Yukarıda yer alan üç kurumun tamamı Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılacak olup EGM için aranan KPSS puan şartı 48 olarak belirlenmiştir. Düşük KPSS puanı ile memur olabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim