Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyon ve niteliklerde memur personel alımı gerçekleştirmektedirler. Buna göre yayımlanmış olan ilanlara göre 12 farklı kamu kurumu 152 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel ve memur alımı yapıyor. Bu bağlamda adaylrdan bazı nitelikler aranıyor ve adayların bu nitelikleri taşımaları durumunda başvuruları kabul ediliyor. 

Adaylardan bazı genel ve bazı özel şartlar aranacak olup adayları tüm nitelikleri taşımaları durumunda başvuruları geçerli sayılacak ve başvuru sürecine alınacaktır. Başvuru sürecinde adaylara bazı sınavlar yapılacak. Bu sınavlar, Sözlü, Yazılı veya uygulamalı olarak yapılır. Adayların yapılacak olan sınavdan almış oldukları başarı puanına göre kadro giriş işlemleri yapılacaktır.

MEMUR ALIMI YAPAN KURUMLAR:

Kamuya memur alımları devam ederken son zamanlarda yeni ilanlar yayımlandı. Buna göre, Memur KPSS B olarak Altınova Belediyesi 6 Memur, Abana Belediyesi 1 Memur ve Fatih Belediyesi 30 memur alımı yapacak. Yayımlanan Memur KPSS A gurubu ilanlarına göre ise Kamu Denetçiliği Kurumu 15 Kamu Denetçiliği Uzman yardımcısı alacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPAN KURUMLAR:

Sözleşmeli Personel alımlarını genelde üniversiteler yapmaktadır. Buna göre, Trakya Üniversitesi 68, Düzce üniversitesi 9 , Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesi 1, Erdek Belediyesi 1, Tarım ve Orman Bakanlığı 1, Yozgat Bozok Üniversitesi 8, Kocaeli Üniversitesi 1, Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Türkiye Daimi temsilciliği 1 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru yapacak adaylar mutlaka belirtiken nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunu 48. maddesinde göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasıdnan olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranır.

Özel olarak ise, adaylardan eğitim, Yaş ve KPSS gibi nitelikler aranır. Buna göre ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, Alım yapılacak pozisyona göre belirtilen eğitim seviyesinde eğitimini tamamlamış olmak ve Zabıta Memuru alımları için sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak ve diğer memur kadroları için 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranacak.

12 KURUM 152 PERSONEL ALIMI:

İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde alım yapacak olan 12 kurumun ilanına aşağıdaki tablo sayesinde ulaşabileceksiniz. Aşağıdaki tabloda, Alım yapacak kurumuma, KPSS Puan şartına, Toplam alım sayısına, Son Başvuru tarihine ve ilanların detaylarına ulaşabileceksiniz. Başvuru yapacak adaylar başvurularını mutlaka belirtilen son başvuru tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Bunlar gibi alım ilanlarından her daim haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz. Yayımlanan ilanları anlık olarak bildirim alacaksınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

Kamu Denetçiliği Kurumu

Var

15

05/11/18

TIKLAYIN

Fatih Belediyesi

Var

30

09/11/18

TIKLAYIN

Düzce Üniversitesi

Var

9

02/11/18

TIKLAYIN

Bozok üniversitesi

Var

8

02/11/18

TIKLAYIN

Trakya Üniversitesi

Var

68

02/11/18

TIKLAYIN

Kocaeli Üniversitesi

KPSS 60

1

30/10/18

TIKLAYIN

Dışişleri Bakanlığı

Yok

2

01/11/18

TIKLAYIN

Abana Belediyesi

KPSS 60

1

31/10/18

TIKLAYIN

Tarım ve Orman Bakanlığı

Yok

1

09/11/18

TIKLAYIN

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Var

1

01/11/18

TIKLAYIN

Altınova Belediyesi

KPSS 55

6

08/11/18

TIKLAYIN

Erdek Belediyesi

Yok

1

05/11/18

TIKLAYIN

TOPLAM

152

TIKLAYIN

ÖZEL HABER / İŞİN OLSA