Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Polis alım ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde bulunana eksikliği karşılamak adına 22. Dönem POMEM Giriş Sınavı duyurusu yayımladı. İlanda da belirtildiği üzere toplamda 10 bin kişilik boşluk ile Polis alımı yapılacak. Söz konusu ilan için bekleyiş sona eriyor ve artık Ön başvurular başlıyor. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları ile birlikte artık başvurularına başlayabilecek. Ayrıca aranan şartlar içerisinde Kamu Personeli Seçme Sınavı niteliğide bulunmakta ve adaların bu yönde Önlisans veya Lisans mezunu sınav türlerinden puan almış olmaları şarttır.

10 BİN KADRO DAĞILIMI! BAY - BAYAN ALIM:

Polis Akademisi Başkanlığı 22. Dönem POMEM Polis Alımı duyurusu ile bünyesine 10 bin kişilik boşluk ile hem erkek hemde kadın adaylar alacak. Bu yönde 9 bin Erkek ve 1000 Bayan alınacak. Ayrıca Lisans ve Önlisans mezunu alım yapılacak. Buna göre Lisans mezunu 7 Bin 200 Erkek ve 800 Kadın alınacak. Ön Lisans mezunu ise, 1800 Erkek ve 200 Kadın olmak üzere toplamda 10 bin kişi alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adaylardan ön başvuru yapabilmeleri için bazı genel nitelikler ve özel şatlar aranıyor. Buna göre adayların KPSS şartı, Eğitim Şartı, Yaş şartı ve Sağlık şartı gibi niteliklere uygun olmaları şarttır. Bu sebeple adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Silah taşımasına engel olabilecek bir sağlık problemi ve hukiki problemi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir ahlaki sorunu olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Polis Eğitim Kurumlarından çıkartılmamış olmak ( Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç ), Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak nitelikleri aranır.

KPSS, Eğitim ve Yaş Şartları:

Adayların yukarıdaki niteliklerle birlikte,Önlisans mezunu veya Lisans mezunu olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Lisans mezunları için 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Önlisans mezunlarında ise 2016 yılından yapılan KPSS'den en az 70 puan ve üzeri almış olmak, 18 yaşını doldurmuş ve Sınavın yapılacağı yılın 31 Aralık tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak, Erkekler için 167 cm, Bayanlar için 162 cm den kısa boylu olmamak ve beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak nitelikleri aranacaktır.

Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için; Adaylardan bu yönde aranacak Kamu Personeli şartı farklıdır. Buna göre, Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için lisans mezunu olanlardan 2016 veya 2017 yıllarında yapılan KPSS den P3 puan türünden en az 48 puan almış olmaları gereklidir. Önlisans mezunları için ise 2016 yılı KPSS den P93 puan türünden en az 56 puan almış olmaları şarttır. Ayrıca Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları yapılacak sınav için sınav ücreti yatırmalarına gerek yoktur.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Duyurunun geçtiğimiz günlerde yapılması ile birçok aday büyük heyecan ile başvuruların başlamasını bekliyorlardı. Adaylar başvurularına 12 Mart 2018 tarihi itibari ile Polis Akademisi Başkanlığının açacağı Başvuru ekranı ile başvurularına başlayabilecekler. www.isinolsa.com ailesi olarak Başvuru sayfasını takip edip, başvuruların başlaması ile birlikte sizlere tekrar duyuruda bulunacağız. Anlık olarak Haberdar olabilmek için ise İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek sürekli takip altında kalabilirsiniz. Söz konusu olan ilana başvurular en geç 30 Mart 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. 

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapmak zorundadırlar. Buna göre başvurular, http://www.pa.edu.tr adresinden e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak Ön başvuruda bulunabilirler. Sınav için gerekli sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfasında ilan edilecektir. Sınava başvuru yapan adaylar için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından sınav yapılacak ve bu sınavda başarılı olan ve Polis meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar Polis Memuru olarak atanacaktır.

Editör: TE Bilisim