Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı için ilanın yayımlanması bekleniyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından daha önce yapılan açıklamalarda 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı aktarılmıştı. Yayımlanacak bekçi alımları için çok sayıda geri bildirim almış bulunmaktayız. 10 bin bekçi alımı hakkında yaş şartları, eğitimler ve diğer koşullar konusunda bilgilendirmeler beklendiğini görmekteyiz. Sitemiz isinolsa.com üzerinden ve sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşan ziyaretçilerimiz, konunun gündeme taşınmasını istemekteler. Bizler de onların bu önerilerini dikkate alarak bu haberi yazmayı uygun gördük.

10 bin bekçi alımı ne zaman yapılacak?

Bekçi alımına yönelik yapılan açıklamalarda net bir tarih belirtilmedi. Bu alımların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yeniden kamuoyuna duyurulacağı düşünülmektedir. Yapılacak bir açıklamayla birlikte Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımının detayları netlik kazanacaktır. Geçen dönemlerde binlerce bekçi alımı yapılmış ve adaylarda bazı şartlar aranmıştı. Yapılmasına muhtemel gözüyle bakılan bu Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için de aynı şartların geçerli olacağını öngörmekteyiz. Sitemize ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlarda, adaylarda aranan şartlarda iyileştirmeler yapılmasını istediklerini, ilgili koşulların iyileştirilerek başvuru yapmak isteyen çok sayıda kişiye de imkanın tanınmış olacağının yönünde istekleri olduğunu aktardılar. Uygulanmakta olan 31 yaş şartı sınırının esnetilerek 35 yaş sınırına çekilmesini istediklerini, böylelikle binlerce kişinin daha bu bekçi alımına başvuru imkanına sahip olacağını ifade ettiler.

Başvuru yapmak isteyen adayların düşünceleri nelerdir?

Zaman zaman yayımlanan ilanlara başvurmayı düşünen adayların, ilgili ilan şartlarına yönelik düşüncelerine sitemizde yer vermeye çalışıyoruz. Bahsi geçen bu 10 bin bekçi alımı hakkında sizlerin düşünceleri nelerdir? Sizce yaş şartları esnetilmeli mi? Yorumlar kısmından bizlere görüşlerinizi aktarabilir, gündeme taşınmasını sağlayabilirsiniz...

Editör: TE Bilisim