Devlet Personel Başkanlığı üzerinden kamu kurumlarında B gurubu ve A grubu mesleklerde ve kadrolarda alımlar için ilanlar açıklanmaya devam ediyor.

Son bir haftada açıklanan A grubu memur alım ilanlarında artış yaşandı. 2018 yılı sonuna gelmesi ve Hazine ve Maliye Bakanlığının Bakanlıkların merkez ve taşra teşkilatlarına yıllık olarak alım yapabilecekleri kadro sayısını vermesi buna neden olurken, işin olsa okuyucularına aktardığımız alımları tekrar aktarmak istiyoruz. İlanlarda başvuruların bir kısmı ocak ayından itibaren başlayacak. Ayrıca 2019 ocak memur alımı İlanı detaylarınıda işin olsa üzerinden inceleyebilirsiniz.

DBP'de açıklanan ilanlarda 21 tarihi itibari ile 10 bakanlık ve kuruma 190 memur personel alınacak. Buna göre hangi kurumlara alımlar yapılacak? Başvurular ne zaman açıklanacak? O kurumlar şöyle; İletişim Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Adalet Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Rize Belediye Başkanlığı, Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı, 60 Üst Kurul Uzman Yardımcısı Alacak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

BAŞVURU TARİHLERİ VE DETAYLAR;

İletişim Başkanlığına uzman yardımcısı alımı yapılacak. Sınava başvurular 14 ocak tarihinden itibaren yapılabilecek. Son başvuru tarihi ise 18 Ocak tarihine kadar devan edecek. Sınav 16 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek.

Dışişleri Bakanlığına aday meslek memuru alımı yapılacak. Alım yapılacak kadro sayısı ise 50 olarak açıklandı. Yazılı sınav 9-10 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan sınavın başvuruları 3 Ocak ile 22 Ocak tarihleri arasında devam edecek.

TİKA uzman yardımcısı kadrosunda Maliye, Uluslararası İlişkileri, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat alanlarında 5 kişi, Hukuk alanında 1 kişi, Sosyoloji alanında 2 kişi, Antropoloji alanında 1 kişi olmak üzere 9 kişi alınacak. Başvurular 11 – 15 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 13 kişi alınacak. Adaylar başvurularını 14 Ocak 2019 ile 01 Şubat 2019 tarihleri arasında başvuru yapmaları gerekecek. Yazılı sınav 03.03.2019 tarihinde yapılacak.

Adalet Bakanlığına 7 kişi stajyer kontrolör yapılacak. Adayların başvurularını 07 Ocak 2019 tarihinden itibaren yapabilecek ve 22/01/2019 tarihine kadar başvurular devam edecek. Adaylar 09 ile 10 Nisan 2019 tarihinde sözlü sınava alınacaklar.

Türk Patent ve Marka Kurumuna uzman yardımcısı alımı yapılacak. KPSS'den 80 ve üzeri puan alan adaylar YDS'den 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir. Makine Mühendisliği Bölümü olan Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcısı alımı yapılacak.

Ulaştırma ve Haberleşme Uzman yardımcısı alımı ilanı açıklandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yapılacak olan 40 kişilik alımda başvurular 07 Ocak 2019 ile 28 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacak. Şahsen veya posta yolu ile başvuru yapılabilecek.

Rize Belediyesi Başkanlığına bandocu alımı yapılacak ve adayların 657 sayılı DMK'da belirtilen şartları taşıyan KPSS P3'ten en az 60 ve üzeri puan alan adaylar başvuru yapabilecekler. Erkek ve adaylar ilana başvuru yapabilecek. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar 07 Ocak 2019 tarihinden 11/01/2019 tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

Radyo Televizyon üst Kurulu Uzman Yardımcısı alımı yapacak. 07 Ocak 2019 ile 18 Ocak 2019 tarihleri arasında devam edecek olan başvurularda şahsen ya da posta ile başvuru yapılabilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına Denetçi yardımcısı alımı yapılacak. Adaylar 01 Şubat tarihine kadar başvurularını yapabilecekler. Sınav 16 ile 17 Mart tarihlerinde Ankara'da yapılacak.

10 Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarında görev almak isteyen adaylar uzman yardımcısı, denetçi, meslek memuru kadrolarında alımlara başvuru yapabilirler. İlan edilen ilanlara işin olsa sitesi üzerinden erişim sağlanabilirler. Diğer personel alımlarına erişmek için işin olsa mobil uygulamasına erişebilirsiniz.

İlanlara erişmek için tıklayın

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim