Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çalıştırmak üzere Sözleşmeli olarak memur personel alımı yapacağını ilan etti. Söz konusu ilan Devlet Personel başkanlığı tarafından yayımlandı ve farklı bölgelerde olmak üzere KPSS şartı Olmadan memur alımı yapılacak. Bu yönde alımlar. Karlsruhe Başkonsolosluğunda ve Toronto Başkonsolosluğunda yapılacak. İlgili bu ilanlar ile Başkonsolosluklar toplamda 2 kişilik boşluk ile Sözleşmeli Sekreter alımı yapacak.

ADAYLARDAN HANGİ NİTELİKLER ARANACAK?

Dışişleri Bakanlığı alımını yapacağı başkosluklar için adaylardan, kamu haklarından mahrum bulunmamak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Yurtdşında eğitim yapmış olan adaylar için lise seviyesine eşdeğer olduğunu Milii Eğitim Bakanlığınca onaylamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Çok iyi derecede Türkçe ve ingilizce veya Almanca bilmek, Bilgisayar Daktilo kullanabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Her türlü iklim şartlarında çalışmayı kabul etmiş olmak ve görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Yapılacak sınav tarihi itibari ile 41 yaşından gün almamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanların yayımlandığı tarih olan 07 Mart 2019 tarihi itibari ile başlayabilirler. Bu kapsamda Karlsruhe Başkonsolosluğuna başvurular en geç 21 Mart 2019 tarihine kadar ve Toronto Başkonsolosluğuna en geç 19 Mart 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını,Sınava katılma isteğini belirten başvuru dilekçesi, Özgeçmiş, Türk Pasaportunun aslı veya onaylı sureti, Nüfus Cüzdanının aslı veya onaylı sureti, Erkek adaylar için askerliğini gösterir belge, Diploma veya Mezununiyet belgesi ve son 6 ay içerisinde çekilmiş olan vesikalık fotoğraf ile birlikte şahsen yapılacaktır.

İlgili ilanlar hakkında detaylı bilgi almak ve Sınav bilgilerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Toronto Başkonsolosluğu Personel Alım İlanı

Karlsruhe Başkonsolosluğu Personel Alım İlanı

Editör: TE Bilisim