Yükseköğretim Kurulu Başkanklığı memur personel alımı yapacağını açıkladı. Yapılan duyuruya göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ( YÖK ) bünyesindeki memur personel eksikliğini için yapacağı Giriş sınavı sonucunda 4 Hukuk fakültesi mezunu memur ve 1 Kamu Yönetimi Mezunu memur olmak üzere toplamda 5 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELEDİR?

Yükseköğretim Kurulu alımını yapacağı memur adaylarından, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, İlgili alım kadroları için Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmuş olmak, Yurtdışında eğitim görmüş olan adaylar için Denkliği YÖK tarafından kabul edilen bölümlerden mezun olmuş olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Hukuk mezunları için KPSSP4 ve Kamu Yönetimi mezunları için KPSSP29 puan türünden en az 85 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Adayların bu nitelikleri taşımaları durumunda sınav başvurusu yapabilirler ve sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Sözlü sınav tarihinden en az 10 gün önce www.yok.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 27 Ağustos 2018 tarihinde başlayabilir ve en geç 07 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent/Çankaya/ANKARA adresine şahsen, elden, posta (iadeli taahhütlü) veya kargo yoluyla teslim etmeleri gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıda sizlerle paylaştığımız bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim