Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 15 Mayıs 2017 tarihli duyurusuna göre bünyesinde bulunan memur personeş eksikliği için uzman yardımcılığı kadrosunda giriş sınavı yapacak. Yapılacak Giriş sınavı sonucunda 4 adet Avukat alımı gerçekleştirilecek. Adaylar başvuru yapabilmeleri için Hukuk Fakültesi mezunu olmak zorunda ve 2015 veya 2016 yıllarındaki Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları şarttır. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak olan Giriş sınavı sadece sözlü olarak yapılacak olup, sözlü sınava katılmaya hak kazananların listesi, Listede sınavın yapılacağı adres, Tarih ve saatleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından sözlü sınavdan en az 10 gün önce resmi internet sayfası olan (www.yok.gov.tr) adresinde duyurulacaktır. 

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık durumu ve rahatsızlığı olmaması, Giriş sınavının yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 2015 veta 2016 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP79 puan türünden en az 80 ve üzeri puan almış olmak, Yurtiçinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölüm veya bu bölüme denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki bölümlerden birini bitirmiş olmak şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun avukat adayları başvurularını gerçekleştirerek sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. 

BAŞVURULAR:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı memur alımı ilanına başvuruda bulunacak olan adaylar, 15 Haziran 2017 tarihi ile 30 Haziran 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular başkanlığın sitesinden elektronik ortamda doldurulacak olan başvuru formu ile ve vesikalık fotoğraf yapıştırmak surati ile istenilen belgeler ile birlikle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (Personel Dairesi Başkanlığı) Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 1 06539 Bilkent/ANKARA adresine şahsen, elden, posta (iadeli taahhütlü) veya kargo yoluyla teslim etmeleri gerekmektedir. Ayrıca ilanın tam metnine ulaşmak isteyen ve daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim