04 Ekim 2019 tarihi itiabari ile yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya yeni memur alımları yapılacak. Söz konusu alımlar 60 farklı şehirde bulunan müdürlüklere yapılacak ve adaylardan bazı genel ve özel şartlar aranıyor. işin Olsa ekibi olarak ilgili kadrolar hakkında sizlere detayları aktarıyoruz.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Yüksek Seçim Kurulu ( YSK ) 201 kişilik kadro ile personel alımı gerçekleştirecek. Bu yönde YSK 60 farklı şehirde bulunan Taşra teşkilatına Genel İdare Hizmetleri sınıfında 153 Zabıt Katibi ve Yardımcı hizmetler sınıfında 48 Hizmetli alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak,
  • İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, yapılacak sınavın son başvuru tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartını taşımak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • 2018 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavında; Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, orta öğretim mezunları için KPSS94 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak,
  • En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak,

ŞEHRE GÖRE DAĞILIM?

BAŞVURULAR:

Başvurular 14/10/2019 tarihinde saat 09.00’da başlayıp, 21/10/2019 tarihinde mesai bitimi itibariyle (saat 17.00’de) sona erecektir. Başvurular Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının kurumsal internet sitesinde (www.ysk.gov.tr) yer alan müracaat formunun elektronik ortamda doldurulması suretiyle yapılacaktır. Elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

İlanın Tam Metni