Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda alım yapacağını bildirdi. İlgili ilan Ocak ayında yayımlanmış olup adaylar başvurularına bugün itibari ile başlayabilecekler. Sadece başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuru yapabileceğini belirtmek isteriz. Bu bağlamda Bakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere, 22 kişilik kadro ile alım yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Ticaret Bakanlığı memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Erkek adalar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren Mühendislik fakültelerinden mezun olmuş olmak gibi nitekler aranacak.

KPSS DETAYI NEDİR?
Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylardan, KPSS puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak her bir unvan için en fazla on katı (10) aday sözlü ve uygulamalı sınava çağırılacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI! NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuru süreci 10 Şubat 2020 tarihinde başlamış olup adaylar başvurularını en geç 21 Şubat 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar.

Başvurular, Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta yolu ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra gelen başvurular ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuru Yeri:

T.C. Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Söğütözü Yerleşkesi (Merkez Bina) 20.Kat Söğütözü Mah. 2176. Sk. No:63 06530 Çankaya / Ankara +90 312 204 75 00

BAŞVURU KILAVUZU