Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı büyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda uzman yardımcısı pozisyonunda memur alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda başvurularına devam eden adaylar için başvuru sürecinde son güne gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak sizlere haberimizde birkez daha detaylı bilgi vereceğiz.

ALIM YAPILACAK ALANLAR NEDİR?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı toplamda 30 kişilik boş kadro ile uzman yardımcısı alımı yapacağını belirtti. Söz konusu alım yapılacak uzman yardımcısı pozisyonunda memur adayları alanları, sizinle aşağıda paylaşıyoruz.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Uzman Yardımcılığı Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, En az dört yıllık eğitim verilen üniversitelerin yukarıdaki bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı uzman yardımcısı alımı ilanı için başvuru süreci 02 Eylül 2019 tarihi saat 09:00 itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 16 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekliydi ancak Resmi Gazete'de yayımlana ilana göre başvurular 20 Eylül 2019 tarihine kadar uzatılmıştı. Bu kapsamda adayşar başvurularını en geç bugün içerisinde gerçekleştirmeleri gereklidir.

İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.