Geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış olan ilanlara göre Yüksek Seçim Kurulu bünyesindeki memur eksikliğini gidermek için fakrlı pozisyonlarda olmak üzere 13 farklı kadroya 255 memur alımı yapılacağı belirtilmişti. Başvurularına 14 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlamıştı ve bugün başvurular sona eriyor. Başvuru yapmış olan adaylar için bu haberimizde sizlere İşin Olsa ekibi olarak detaylı bilgiyi paylaşacağız.

Söz konusu bu haberimizde sizlere Sınav bilgileri hakkında ve değerlendirme süreci hakkında sizlere detaylı bilgiyi vereceğiz.

HANGİ KADROLARA BAŞVURU ALINDI!

Yüksek Seçim Kurulu en az lise mezunlarının başvuru yapabileceği kadrolarda başvuru aldı. Bu kapsamda 60 farklı şehirde, Merkez Teşkilatına 2 Mühendis, 7 Çözümleyici, 10 Hizmetli, 1 Kaloriferci, 1 Santral Memuru, 5 Programcı, 2 Teknisyen, 2 Sekreter, 5 Şoför, 2 Bilgisayar İşletmeni ve 17 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ( VHKİ ) alımı yapılacak.

Taşra teşkilatına ise, 60 farklı şehirde genel İdare Hizmetleri sınıfında 153 Zabıt Katibi ve Yardımcı hizmetler sınıfında 48 Hizmetli alımı yapılacak.

KPSS ŞARTI VAR!

Yüksek Seçim Kurulu adaylardan KPSS şartı talep ediyor. Bu kapsamda alımlar en az lise mezunu olduğu için, 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Söz konısu memur alımı için adaylar başvurularına 14 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 21 Ekim 2019 tarihine kadar yani bugün 17:00a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının kurumsal internet sitesinde (www.ysk.gov.tr) yer alan müracaat formunun elektronik ortamda doldurulması suretiyle yapılacaktır. Elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir.

DEĞERLENDİRMELER:

Sözlü sınava, KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının beş katı aday çağırılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava çağırılacaktır.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az beş gün önce Başkanlık kurumsal internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır. Ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacaktır

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim