28 Şubat 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre kamuya yüzlerce memur adayı alımı yapılacak. Buna göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı memur alım duyurusuna göre, bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı toplamda 549 kişilik boş kadro ile farklı alan ve pozisyonlarda alım gerçekleştirecek. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularını yapabilecekler. Başvuruları bu hafta başlayan ilan için detaylı bilgiye haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı yayımladığı ilana göre toplamda 549 kişilik boş kadro ile bünyesine Merkez ve Taşra teşkilatında alım yapacağını açıkladı. İlana göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı taşra teşkilatına 345 Zabıt katibi ve 81 teknisyen olmak üzere 426 kişi alacak. Geriye kalan 123 kişilik kadro ile ise Merkeş Teşkilatına, 4 Santral Memuru, 6 Sekreter, 6 Bekçi, 15 Şoför, 18 Hizmetli, 2 Dağıtıcı, 6 Mühendis, 6 istatikçi, 9 Programcı, 12 Çözümleyici, 3 teknisyen, 3 Bilgisayar İşletmeni, 30 V.H.K.İ ve 3 Arşiv memuru almı gerçekleştirecek.

Adaylar yukarıdaki kadrolara göre ayrıca özel nitelikte taşımak zorundadırlar. Başvuru şartlarının hepsini taşıyan adaylar başvurularına elektronik ortamda başlayabilecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yukarıdaki kadrolara göre başvuru yapacak adaylardan özel olarak, Bekçi, Hizmetli, Arşiv memuru, Santral Memuru, Şoför, Dağıtıcı, Zabıt Katibi, Veri  Hazırlama ve kontrol işletmeni kadroları için en az lise veya dengi okul mezunu olmaları gerekmektedir. Diğer kadrolar ise;

Çözümleyici Pozisyonu: En az bir işletim sistemi kullanabilen, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından D sınıfında puan almış olan ve Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olarak en az iki programlama dili bilen adaylar başvuru yapabilir.

Teknisyen Pozisyonu: Teknisyen pozisyonu için adayların en az Lise teknoloji bölümü mezunu veya Elektrik Elektronik teknolojisi alanı dallarında mezun olmuş olan adaylar başvuru yapabilir.

İstatikçi Pozisyonu: Adayların bu kadroya başvuru yapabilmeleri için genel nitelikler dışında Matematik ve İstatistik, İstatistik veya İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programlarından birinden mezun olmuş olması zorunludur.

Sekreter Pozisyonu: Yüksekokulların Büro yönetimi eğitimi veren veya eğitim programlarından mezun olmuş olmak.

Programcı Kadrosu: Porgramlama dilinden anlayan, Yabancı Dil SInavından en az D sınıfı puan almış olan ve Müfredatında bilgisayar programlama dillerine yer veren fakülte veya yüksekokul mezunu olan adaylar başvuru yapabilirler.

Bilgisayar İşletmeni: Bu kadro için genel nitelikler dışında ayrıca Bilgisayar eğitimi veren fakültelerdne mezun olan adaylar başvuru yapabilirler.

Mühendis Pozisyonu: Mühendis pozisyonuna başvuru yapacak adaylar, Bilgisayar Bilimi, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, ve Sistem Mühendisliği bölümü mezunu olan adaylar başvuru yapabilecektir.

GENEL ŞARTLAR:

Yukarıda kadrosuna göre özel niteliklere uygun olan adaylardan ayrıca genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak. 657 sayılı devlet memurları kanunun 40. maddesindeki yaş şartını taşımakve güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeleri şarttır.

Söz konusu olan KPSS şartına istinaden, Lise mezunları için KPSSP94, Önlisasn mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan alan adayların başvuruları geçerli sayılacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı memur alım ilanı 28 Şubat 2018 tarihinde duyurulmuş olup başvuruların ise 07 Mart 2018 tarihinde başlayacağı belirtilmişti. Buna göre adaylar başvurularını en geç 16 Mart 2018 tarihine kadar saat 17:00 a kadar Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı resmi internet sayfası olan (www.ysk.gov.tr) adresi üzerinden başvurularını elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir.

Başvurusunu yapan adaylar KPSS puan sıralamasına alınacak ve çıkan sonuca göre kadro sayısının 5 katı kadar sözlü sınava çağırılacaktır. Buna göre sınava girmeye hak kazanan adayların listesi sınav tarihinde en az 5 gün önce YSK internet sitesinde ad ve soyadları ile sınav yerleri şeklinde duyurulacaktır. Bu sebeple adayların YSK internet sayfasını devamlı takip etmeleri gerekmekte olup adaylara ayrıca yazılı tebligat gönderilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim